De beste festivals die geen enkele student mag missen

Muziekfestivals zijn de ultieme zomerervaring, maar ze staan niet bekend als budgetvriendelijk voor studenten... We lijsten hier even de meest populaire festivals van dit jaar op, zonder de kosten uit het oog te verliezen.

De meeste festivals zijn gewoonweg niet goedkoop, maar als de line-up een heel aantal van je favoriete artiesten bevat, kan dit wel goedkoper uitkomen dan naar veel afzonderlijke optredens te gaan.

En bovendien zijn vele festivals ook gewoon unieke, onvergetelijke ervaringen die meer dan het geld waard zijn: de muziek, de sfeer, het eten en drinken en natuurlijk ook al onze vrienden die erbij zijn .

Het zijn momenten om te koesteren en om massaal vast te leggen via foto's en filmpjes, die we dan op het festival zelf maar ook later vanop ons kot of thuis met ons hele sociale netwerk blijven delen.

Veel festivalplezier beste studenten, geniet ervan!

  • Lokerse Feesten 2022: 5 augustus - 14 augustus: De Lokerse Feesten is een tiendaags stadsfestival dat plaatsvindt tijdens de maand augustus in Lokeren, België. 
  • Reggea Geel 2022: 5 augustus - 6 augustus: Reggae Geel, één van Europa's oudste reggaefestivals, werd opgericht in 1978. Doorheen de jaren groeide Reggae Geel uit tot een trendsettend en authentiek festival. 
  • Aftrsun Festival 2022: 13 augustus: Een reis van Neverland!
  • Boterhammen in de Stad 2022: 22 augustus - 26 augustus: AB’s gratis zomerfestival Boterhammen in de Stad sluit dit jaar voor de 32ste keer de grote vakantie in schoonheid af. Van 22 tot 26 augustus ontdek je er ‘s middags het beste Nederlandstalige entertainment van ‘t moment. We installeren ons podium voor de gelegenheid in het mooie Gare Maritime op de site Tour & Taxis.
  • Rock Ternat 2022: 26 augustus - 27 augustus: Het weekend van vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus strijkt Rock Ternat opnieuw neer aan het Sportcentrum van Ternat. Maak je borst nat voor 2 dagen goeie muziek, heerlijke en lokale foodstands en op en top gezelligheid!
  • Meakusma Festival: 1 september - 4 september. Jaarlijks muziekfestival dat het onclassificeerbare viert door middel van muziek, installaties en meer
  • Bergrock: 3 september: Gratis dorpsfestival met lokale muzikale helden op een prachtige locatie: "den berg". 
  • Leffingeleuren 2022: 9 september - 11 september: Al meer dan 40 edities lang houdt het ontdekkingsfestival Leffingeleuren maar één doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader.
  • Deep in The Woods 2022: 9 september - 11 september. Dit nieuwe festival in Heer in het eerste weekend van september wil terugkeren naar de wortels van de muziekbeleving.

Ontdek hier nog enkele andere leuke artikels specifiek voor studenten:

 

Andere thema's