De mooiste herfstdecoraties knutselen met je kind(eren)

De herfstvakantie zal dit jaar langer duren, dus je zal creatief moeten zijn om je kinderen bezig te houden. De herfst is het perfecte moment om volop gebruik te maken van de schatten van de natuur. Hier is een selectie van knutselwerkjes om met het hele gezin te maken na een mooie wandeling.

Een bladmandala

Om dit te doen, hoef je slechts enkele mooie bladeren te verzamelen en ze op een blad te kleven met wat lijm. Je kan zelfs enkele mooie tekeningen toevoegen met een witte stift. En voilà, daar heb je prachtige wanddecoratie!

(copyright: https://artfulparent.com/leaf-mandalas-for-the-wall/)

De herfstboom

Heel erg eenvoudig maar altijd leuk voor de kinderen! Je hoeft alleen maar verf eb een wattenstaafje per kleur te voorzien en de omtrek van de boom te tekenen om zo je kind te helpen. Een prachtig kunstwerk om in te kaderen!

(copyright: http://laclassedellamaestravalentina.blogspot.com/2011/09/un-pennello-un-po-speciale.html)

Een appel uit gerecycleerde flessen

Lang leve recyclage! Om een mooie appel te maken, heb je de uiteinden van twee plastic flessen nodig, rood/groen cellofaan of stof, stukjes vilt voor de bladeren, een lint om de appel aan op te hangen en naald en draad! Mooie appels om overal in huis op te hangen!

(copyright: https://joyfuljewish.wordpress.com/2011/10/05/apple-decorations-from-recycled-plastic-bottles/)

Herfstlantaarns

Deze zorgen gegarandeerd voor een gezellige sfeer. Zorg voor Masson potten, bladeren in mooie kleuren, lijm, een mooi lint en een nepkaars om onaangename verrassingen te voorkomen.

Een hanger met herfstschatten

Ga met je kind op wandel met als missie om mooie bladeren en dennenappels te vinden. Als je thuiskomt, hang je je schatten aan een tak hout met touw. Een eenvoudig knutselswerkje dat weinig materiaal vraagt!

Schattige kleine egels

Lijm enkele stukjes vilt voor de snuit en bewegende ogen op je dennenappels. Te schattig, hè?

(copyright: https://www.familiscope.fr/grand-family/on-s-amuse/13-bricolages-d-automne-pour-vos-petits-enfants/)

Grappige dieren

Laat je fantasie de vrije loop! Een paar kastanjes, een scherp voorwerp om ze te doorboren en wat lucifers voor té gekke creaties! Je kunt ook grappige gezichten maken met markeerstiften.

(copyright: http://krokotak.com/2013/03/from-the-chestnuts-in-the-park/)

Andere thema's