Enkele leuke ideetjes voor een sprookjesachtige Kerst thuis

Dit jaar hebben we meer dan ooit nood aan de magie van Kerstmis. Laten we niet langer wachten om ons huis te decoreren en een warme sfeer te creëren.

Dit jaar zal niemand het je kwalijk nemen dat je je kerstversieringen al voor Sinterklaas tevoorschijn haalt. We willen allemaal de sombere dagelijkse routine wat vergeten en plaats maken voor de magie van Kerst. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat iedereen dit jaar thuis blijft. Dus hier vind je enkele ideetjes om Kerstmis 2020 zo onvergetelijk mogelijk te maken. In twee woorden: plezier en eenvoud!

Adventskalender

Ideaal voor kinderen én volwassenen! IOntdek elke dag een kleine verrassing verborgen in de adventskalender. Kies voor volwassenen een adventskalender met chocolaatjes, bier, wijn of schoonheidsproducten. En voor de kinderen kan je een grote gepersonaliseerde kalender maken volgens de smaak van je kleintjes (koekjes, toverballen, beeldjes, experimenten, stickers, enz.). Elke dag is een feest!

Copyright https://www.guideastuces.com/A12668-Calendrier-de-l-Avent-avec-des-chaussettes

De Elfentraditie met Kerstmis 

Een andere manier om met het hele gezin uit te kijken naar Kerstmis is door de kerstelf in huis te halen. Ken je deze Canadese traditie? Na veel hard werken aan de voorbereiding van de cadeaus wordt begin december een elfje naar huis gestuurd om op de kinderen te letten en ervoor te zorgen dat ze zich goed gedragen. Overdag is de elf roerloos als een marionet, maar 's nachts, wees voorzichtig, zal hij veel domme dingen doen en grapjes uithalen. Op 24 december vertrekt hij met de kerstman naar de Noordpool tot volgend jaar.

  ?   

Copyright foto's: https://www.lepaysdesmerveilles.com/farces-lutin-de-noel.html

De kerstboom

Dé kerstboom! Meer en meer maken natuurlijke bomen plaats voor meer duurzame en milieuvriendelijke bomen. Als je nog niet de stap hebt gezet, zijn hier enkele alternatieven voor magische kerstboom-ideeën.

          

Copyright: https://envertetcontretout.ch/2017/11/29/sapins-de-noel-alternatifs/ en parentssereins.com

Cadeautjes

Ga dit jaar voor cadeautjes die niet al teveel plaats innemen in je kasten! De trend gaat in de richting van minimalisme, dus haal die dertigtal cadeautjes van onder de boom vandaan. Maak plaats voor ervaringsgerichte geschenken!

We weten natuurlijk dat door de Covid-periode de ervaringen beperkt zijn, maar niet onmogelijk. Kies voor volwassenen voor een online workshop, een abonnement op een audioboek of muziekplatform, een abonnement op een streaming platform. Je kan ook je eigen vrije tijd aanbieden om hen te helpen bij het voltooien van een project in de woning bijvoorbeeld. En voor de kinderen: nieuwe verhalen om te downloaden voor de verhalendoos, een yogasessie voor kinderen, een pannekoekenavond, een literaire doos, een cadeauboek (bv. cadeaubon voor een massage, cadeaubon voor een boswandeling, ...), een abonnement op een tijdschrift, kleine gezinsvakanties aan de zee of in de Ardennen.

De familiefoto

Vereeuwig dit mooie moment met een leuke familiefoto. Stuur de foto naar je geliefden die je dit jaar niet kunt zien. Iets heel eenvoudig dat vooral de harten van onze ouderen zal verwarmen. 

 

Zoete Kerstmis-recepten

Het is tijd om je dieet een paar dagen on hold te zetten! Maak plaats voor zoete lekkernijen dankzij de beste zoete kerstrecepten! Je zal je familie verbazen met deze video tutorials.

Vanille-Coco-Frambozen kerstmutsen

Kortbrood versierd met koninklijk ijs

Peperkoek cookies

Het peperkohttp://www.youtube.com/watch?v=DMg63hmfVZwekhuis

Ja, je hebt het goed begrepen. We hebben dit jaar allemaal nood aan een grote dosis magie om ons goed te voelen in ons huis. Dus laat je verbeelding de vrije loop en maak plaats voor de kerstsfeer! 

Andere thema's