Nood aan frisse buitenlucht? 5 ideeën voor een leuke daguitstap!

Over één ding kunnen we het allemaal eens zijn: Een periode als deze hebben we nog nooit meegemaakt. Geen festivals, geen concerten, geen feestjes en voor velen geen 'echte' feestdagen. Als klap op de vuurpijl zijn daguitstapjes naar zee geen optie. Maar gelukkig heeft België meer te bieden dan enkel en alleen de Belgische kust. Ons land barst van de mooie en interessante plekjes. Hier vind je 5 originele ideeën voor een leuke daguitstap!

Voor liefhebbers van street art:

Doel
© Foto - Georges Monet
Dit dorp bij Antwerpen is compleet verlaten. In de jaren ’70 woonden er zo’n 1400 mensen. Maar vandaag zijn dat er maar een dozijn meer. Dit verlaten dorp vormt het toneel voor vele stadskunstwerken die zeker en vast een bezoekje waard zijn. Het feit dat het dorp verlaten is, verhoogt het 'post-apocalyptische' karakter. Kortom, een ongewone en atypische plek om te bezoeken!

Praktische info: Je kan Doel het hele jaar door gratis bezoeken en bevindt zich in Beveren (het uiterste noordoosten van de provincie Oost-Vlaanderen). 

Hall of Fame – Anderlecht
Wist jij dat de gemeente Anderlecht een openluchtmuseum heeft, gewijd aan de muurschilderingen onder de Brusselse ring? Je vindt er calligraffiti, realistische en abstracte muurschilderingen en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils en de hedendaagse werken worden voortdurend vernieuwd.

Praktische informatie : Je kan deze Hall of Fame het hele jaar door gratis bezoeken en ligt aan de rand van het Parc des Etangs en het stroomgebied van de Neerpede (Marius Renardlaan).

 © Foto - Visitbrussels


Grindbakken – Gent
In dezelfde stijl zijn er de Grindbakken in Gent. Een vrije zone voor graffiti. Oude containers werden er volledig overgespoten. Straatartiesten kunnen zich er volledig uitleven. De plek is ondertussen een tentoonstellingsruimte geworden.

Praktische info: Je kan de Grindbakken het hele jaar door gratis bezoeken in Dok-Noord in Gent.

Een paar leuke plekjes in de buurt om iets te eten of te drinken:

Voor natuurliefhebbers:

La  Fondry des chiens - Nismes
© Foto Polvo2020 / Shutterstock.com
Als je naar de foto's kijkt, kan je je moeilijk voorstellen dat dit in België is. Maar toch is het zo. Deze beschermde site is een natuurlijke kloof van 20 meter met een rijke en unieke biodiversiteit.

Praktische informatie: Je kan deze beschermde site in Nismes in het natuurpark Viroin-Hermeton het hele jaar door gratis bezoeken.

Dolmens et Menhirs - Wéris
gaan naar de dolmens en menhirs op de megalithische site van Wéris. Deze strekt zich uit over zo’n 8 km lang en is zo’n 300m breed. Verschillende wandelroutes van verschillende lengtes maken het mogelijk om de monumenten en legendarische stenen te bezoeken.


© Foto La Maison des Mégalithes

Praktische informatie: De megalithische site is vrij toegankelijk, bij voorkeur te voet, en is elke dag open van 10u tot 17u30. Voor €7 bezoek je het Museum van de Megalieten, proef je de Dolménius en bezoek je het Durbuy Topiary Park! Het Maison des Mégalithes organiseert ook rondleidingen waarvoor je dient te reserveren.

Tip : Wat neem je mee op een daguitstap?

Een koeltasje met een waterfles, fruit naar keuze, een smos met kaas en hesp en als kers op de taart: een vooraf goed gekoelde Desperados om de dag in stijl af te sluiten! 

Andere thema's