Millionaire + brns

Concert » Indie / Experimental

Informations pratiques

A propos de Millionaire + brns

Traduction en français non disponible

MILLIONAIRE 21:30
Misschien wel het meest geflipte CV van de belpop, dat van Tim Vanhamel. Lees even mee: Evil Superstars, dEUS, Eagles of Death Metal, Magnus, Broken Glass Heroes, Eat Lions, The Hickey Underworld én een goed onthaalde soloplaat. Maar dan vergeten we natuurlijk de belangrijkste, het moederschip Millionaire. Debuutalbum ‘Outside The Simian Flock’ katapulteerde met ‘Champagne’ één van de meest atypische radiosingles de hitlijsten in. De witheet freakende opvolger ‘Paradisiac’ klonk, met hulp van QOTSA’s Josh Homme, als ‘waanzins’ eigen balorkest’ (De Morgen, 2017). Daarna werd het stil rond Millionaire, tot Vanhamel in 2017 plotsklaps terug op het voorplan sprong met ‘I’m Not Who You Think You Are’ en het bijbehorende magnum opus ‘Sciencing’. Meer dan een return to form voor Millionaire. Dit keer moesten we gelukkig niet zo lang wachten op een vervolg. Hun recentste album ‘APPLZ ? APPLZ ’ verscheen in 2020. Vanhamel zelf hield het cryptisch:

Times’s up, time’s down, time’s right in time
#fillvoidshopeatworkconsumeplanet
Cornucopia=track1 Milionaire APPLZ ? APPLZ out March 2020

Nadat corona even beslag legde op de concertplannen van Millionaire, volgt nu eindelijk de live tour. Daarbij doet de band ook Cactus Club aan. Wie hun passage op Cactusfestival 2017 zag weet dat het orkest er niet minder waanzinnig op geworden is.

BRNS 20:30
Met hun meeslepende mix van indiepop en artrock, aangevuurd door zingende postrockgitaren, exotische ritmes en misleidende harmoniën is het Brusselse BRNS sinds 2010 het homegrown alternatief voor avontuurlijke indiebands als Animal Collective, Yeasayer, Alt-J en Django Django. Hun eerste single ‘Mexico’ is een indieclassic en stuurde de band langs quasi elk podium in België. Met debuutplaat 'Patine' (2014) tourde de band drie jaar intensief door Europa en veroverden ze een spot op het showcasefestival SXSW. Pop met brains, zoals De Standaard poneerde na hun concert op Pukkelpop. Met de B van Belgisch, Beloftevol en Beregoed volgens Humo. Knaller van een support!

Commentaires

Cliquez pour evaluer
Encore 0 caractères avant d'envoyer
En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
Auteur : ()
Deconnectez-vous pour changer de profile
Afficher plus de commentaires

Autres événements : Cactus Club

Autres événements : Concert

Autres événements : Bruges

Recommandations