image - Bijloke Wonderland

A propos

Welkom in Bijloke Wonderland, een nieuw, intiem zomerfestival in Gent

Het Gentse Muziekcentrum De Bijloke en LOD muziektheater slaan de handen in elkaar voor … BIJLOKE WONDERLAND! Een intiem en coronaproof zomerfestival met verschillende partners in onze heerlijke gemeenschappelijke binnentuin van 1 augustus tot en met 13 september 2020. Jazz, klassiek en nieuwe muziek, muziektheater, piano op zondagochtend, literatuur, familievoorstellingen, lezingen: we staan te trappelen om mensen weer te laten genieten van cultuur, van verwondering en van elkaar. Dus puzzelden we de voorbije weken in alle stilte een boeiend en ambitieus programma in elkaar. 

De binnentuin van de Bijlokesite is als groene oase in Gent geknipt voor kleine voorstellingen en grote verwondering (mét voldoende afstand van elkaar om het veilig te houden). Na de vreemde coronaperiode willen we voornamelijk Gentse en Belgische artiesten een hart onder de riem steken en een podium bieden. We kijken nu al uit naar het concert bij zonsopgang van pianist Jef Neve met strijkers van Symfonieorkest Vlaanderen. Op het programma staan verder al klinkende namen als Zefiro Torna, Tuur Florizoone, BL!NDMAN [sax], GingerBlackGinger met Claron McFadden, Raphaëlle Brochet & Philippe Aerts, Myrddin & Imre De Cauter, Josse De Pauw & Kris Defoort, Astrid Stockman, Gorges Ocloo, Lieselot De Wilde, Pieter De Buysser, Inne Goris en Daan Janssens. 

Bovendien toont Film Fest Gent in de aanloop naar BIJLOKE WONDERLAND enkele films op groot scherm. Op woensdag 1 juli maken we de volledige affiche bekend en start de ticketverkoop. 

Het zomerfestival BIJLOKE WONDERLAND is een unieke samenwerking van de initiatiefnemers LOD muziektheater en Muziekcentrum De Bijloke met partners van binnen onze bruisende site (SPECTRA, STAM, Studio Orka, Jazzlab, Symfonieorkest Vlaanderen) en buitenaf (Paard van Troje e.a.), met de steun van de stad Gent.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Activités diverses > Activités en plein air

Encore plus d'événements Activités diverses > Activités en plein air
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 91480
Editer l'événement SEO Espace administration