Sonico met 'The Edge of Tango'

 
image - Sonico met 'The Edge of Tango'

A propos de Sonico met 'The Edge of Tango'

De Brusselse band Sonico ontvoert je naar het Buenos Aires van 1960, toen tangomuzikanten als Astor Piazzolla en Eduardo Rovira de passie van de planken deden spatten. In 2018 stelde Sonico zijn debuutalbum ‘Eduardo Rovira: La Otra Vanguardia’ voor in Buenos Aires tijdens het prestigieuze Tango Festival BA. In maart 2019 werd de Europese release (opgenomen in de Koninklijke Muntschouwburg) aan het publiek voorgesteld in Bozar/Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

In mei 2020 stelde Sonico zijn tweede plaat ‘Eduardo Rovira: Inedito e Inconcluso’ voor, een album dat wederom werd bejubeld in de internationale media. Het beroemde muziekblad ‘Rolling Stone’ nam de groep op in zijn lijst van zeven essentiële hedendaagse tango-ensembles.

In hun samenwerkingen met Lisi Estaras (Les Ballets C de la B) onderzoekt Sonico ook graag de band tussen tango en hedendaagse dans. Vorig jaar vierde Sonico een eeuw Piazzolla met de pre-release van zijn derde album, ‘Piazzolla - Rovira: The Edge of Tango’ tijdens het Klarafestival in Bozar. Het concert werd bejubeld als de meest bekeken voorstelling van het festival. Nu staan ze in de schouwburg. Grijp je kans. Un abrazo!

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Wilde Westen vzw en Legato vzw.

Informations pratiques

Partage :

Galerie photo (18)

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Concerts > Jazz

Encore plus d'événements Concerts > Jazz
Encore plus d'événements West-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement

Thématiques

Evénements les plus consultés

ID : 62607
Editer l'événement SEO Espace administration