Ella Esmé Bos en Bart Voet

Concert » Divers

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • Covidsafe Ticket
 • A propos de Ella Esmé Bos en Bart Voet

  Traduction en français non disponible

  Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet maken op uitnodiging van Barbara Wyckmans, intendant van MoMeNT, een nieuw liedprogramma, getiteld ‘ELLA’.

  Bos en Voet zijn beiden grote fan van Ella Fitzgerald (1917-1996) en vernoemden hun dochter zelfs naar haar.

  Het repertoire van Fitzgerald omvat een mix van hoopvolle, energieke en tijdloze nummers. Bos & Voet brengen hieruit een selectie, schreven nieuwe songs en lieten liedjes vertalen naar het Nederlands. Een combinatie van bestaand, eigen en nieuw materiaal met als inspiratie Ella. Geen gewone tribute, maar een persoonlijk verhaal.

  Esmé: “Mijn vader zette vaak platen van Ella Fitzgerald op, terwijl ik aan het spelen was. Haar gemak van zingen en het verhaal van het lied vertellen is me altijd bijgebleven. Ze had een heel eigen geluid en er zat zowel een weemoed in haar stem als heel veel vreugde. Met haar stem bracht ze heel veel mensen bijeen, over leeftijdsgrenzen en genres heen.”

  Met Anneleen Boehme (LABtrio, Grand Picture Palace), Geert Hendrickx (Yskan, Zandland), Rob Banken (H A S T, John Ghost) en Simon Raman (Steiger, Uma Chine) nodigen Esmé en Bart vier jonge getalenteerde muzikanten uit, om dit verhaal samen met hen op het podium tot leven te brengen.

  In de pers

  auteur/theatermaakster Jaela Cole over 'Ella'
  Wat gebeurt er als een zangeres en een muzikant niet alleen partners, maar ook allebei fan zijn van Ella Fitzgerald? - Rudi Smeets
  Esmé staat er - ze zingt met veel beheersing, inleving en overgave - MoMeNT Niels Dewil
  Credits

  van en met Esmé Bos (zang), Bart Voet (toetsen, gitaar en zang), Anneleen Boehme (contrabas en zang), Geert Hendrickx (elektrische en akoestische gitaar), Rob Banken (altsax, klarinet, basklarinet en dwarsfluit) en Simon Raman (drums) vertaling liedteksten en coaching Louis van Beek techniek Geert De Wit (licht en visuals) en Hendrik Muylaert (geluid) kostuumadvies Lies Maréchal coproductie MoMeNT met de steun van De Roma, cultuurcentrum MUZE en vzw Motives for Jazz met dank aan ccBe

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Louvain

  Recommandations