Kom, benevelt mie! Wannes Cappelle en Nicolas Callot

Théatre / Spectacle » Performance

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • Covidsafe Ticket
 • A propos de Kom, benevelt mie! Wannes Cappelle en Nicolas Callot

  Traduction en fran�ais non disponible

  Kom, benevelt mie! is West-Vlaams voor Komm, beglücke mich! Dat vers komt uit Ständchen, een gedicht dat legendarisch werd dankzij het muzikaal talent van Franz Schubert. Pianist Nicolas Callot selecteerde twaalf liederen en Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal vertaalde ze naar zijn poëtische dialect, het West-Vlaams.

  West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, zonder ermee te koketteren. Hij verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. Vooral met zijn dichterlijke vondsten én ontwapenende eerlijkheid wint hij vele zieltjes. Een nummer als Ploegsteert is nu al een onsterfelijke Vlaamse klassieker!

  Cappelle komt al geruime tijd bij pianist Nicolas Callot over de vloer. Callot won verschillende wedstrijden, was laureaat van de International Johannes Brahms Competition in Oostenrijk en trad op met Antwerp Symphonic Orchestra onder leiding van Philippe Herreweghe. Callot deelt zijn grote liefde voor Franz Schubert met zijn West-Vlaamse vriend. En vroeg zich af wat het zou geven als Cappelle enkele van de schitterende Schubert-liederen zou vertalen in de plastische en poëtische taal die hem zo eigen is?

  Beleef dit bijzonder project en luister hoe Cappelle en Callot het werk van Schubert naar hun hand zetten.

  Eind 2019 verscheen het album ‘Kom, Benevelt Mie!’ waarop WANNES CAPPELLE, frontman van HET ZESDE METAAL en pianist NICOLAS CALLOT liederen van Schubert herwerkt hebben naar het West-Vlaams. Het album kwam op #1 binnen in de Ultratop Klassieke Album en liet daar Ludovico Einaudi achter zich.

  In de pers

  Een West-Vlaamse Schubertiade met Wannes Cappelle en Nicolas Callot - Klara.be
  Een coverplaat als geen andere: Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal en klassiek pianist Nicolas Callot herwerkten een dozijn liederen van de Weense componist Franz Schubert (1797-1828) en vertaalden ze naar het West-Vlaams. - Humo
  Wannes Cappelle en Nicolas Callot duiken op het album 'Kom, benevelt mie!' in het oeuvre van Franz Schubert - Frontview magazine
  Credits

  www.hetzesdemetaal.be
  www.nicolascallot.be

  met Wannes Cappelle (zang) en Nicolas Callot (piano) met dank aan Wilde Westen Kortrijk foto Kattoo Hillewaere

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Louvain

  Recommandations