image - Expo all aboard!

Over

De titel van de collage expo ‘All aboard!’ verwijst naar de grote wens van veel mensen om opnieuw te kunnen reizen na alle reisbeperkingen die er de laatste maanden geweest zijn omwille van de corona pandemie. Eveneens verwijst de titel naar de locatie van de expo, Gare Maritime, het voormalige monumentale goederenstation op de site van Tour & Taxis in Brussel dat recent gerenoveerd is tot een hedendaagse overdekte wijk in de stad. Met een oppervlakte van 4 hectare was Gare Maritime rond 1900 het grootste goederenstation van Europa met o.m. een rechtstreekse treinverbinding met de haven van Antwerpen van waar boten vertrokken naar verre bestemmingen.
All aboard! is een oproep om passagiers te waarschuwen om aan boord te gaan van een schip, trein, vliegtuig of een bus die op het punt staat te vertrekken. De associatie met “kom snel hierheen of je wordt achtergelaten!” weerspiegelt ook het gevoel dat het “nu of nooit” is om deze zomer er weer op uit te trekken. De cirkels die prominent aanwezig zijn in deze expo verwijst naar “pilottottomatico” een nevenproject van The Green Fairy waarbij de collagekunstenaar “cirkels” in de openbare ruimte verzamelt en al bijna 800 dagen elke dag “een cirkel van de dag” publiceert, zoals steentjes op een uitgestippelde route naar onbekende bestemmingen.
De expo zal te zien zijn aan de ramen van de lege winkelruimtes in de centrale hal van de Gare Maritime (Picardstraat 11 in 1000 Brussel) en vult het zomerse culturele programma ‘Summer of T&T’ aan, dat heel de zomer op de site van Tour & Taxis zal lopen.
‘The Green Fairy’ is de artiestennaam van voormalig parlementslid Annemie Maes die de laatste jaren opnieuw actief is als collagekunstenaar met haar kleurrijke en vrolijke collages. Deze Brusselse artieste laat zich inspireren door jaren ‘60 beelden, retro en vintage maar vaak met onderliggend een actuele maatschappelijke boodschap. Met deze expo “All aboard!” deelt ze het gemis van velen om opnieuw zorgeloos te kunnen reizen

Deel :

Fotogalerij (4)

NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
ID : 80868
Editer l'événement SEO Espace administration