Change of Plans

image - Change of Plans

A propos

In Change of Plans ervaar je hoe spannend het is om te kijken naar dansers die hun plannen de hele tijd moeten bijsturen en op elkaar afstemmen. Choreograaf Femke Gyselinck bewandelt dit hobbelige spanningsveld samen met Zanne Boon en Oskar Stalpaert, twee dansers van het inclusieve dansgezelschap Platform-K. Elk gaan ze op hun manier met om het gegeven choreografie.
Muzikanten Hendrik Lasure (piano, keyboard) en Adia Vanheerentals (sax) schreven een originele soundtrack voor de voorstelling en voeren die live uit. Ze componeerden een arsenaal van ritmische en melodische thema’s die ze naar believen, en in dialoog met de dansers kunnen variëren, abrupt afbreken en combineren. De kijker voelt een structuur – een plan –, maar ook het plezier van de vrijheid om die structuur om te gooien. Wie volgt wie in dit duet van dans en muziek? En wie van hen zal nu weer het roer omgooien?
De grillige scenografie van Aslı Çiçek versterkt het spel en brengt de dansers vanzelf van hun pad. En als een danser struikelt, is dat voor de andere performers meteen weer een uitnodiging.

• Femke Gyselinck is danser en choreograaf. Ze werkte als freelance danser en was 9 jaar artistiek assistent van Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas. In haar eigen werk zoekt ze naar een danstaal die nauw verweven is met muziek en die een boude performativiteit combineert met een verfijnde vorm van expressiviteit. We toonden eerder al Moving Ballads (2020) dat ze maakte met haar broers Lander en Wannes Gyselinck, en Letters 2 dance (2022). Sinds 2023 maakt ze deel uit van de Antwerpse dansorganisatie GRIP.
• Platform-K is een danscompagnie voor dansers en dansmakers met en zonder beperking. Platform-K maakt het mogelijk voor dansers met een beperking om te professionaliseren, met aandacht voor eigen stijl en ontwikkeling. Oskar Stalpaert was al eerder te zien in Kaaitheater, in samenwerking met Michiel Vandevelde (The Goldberg Variations, 2021).
Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Théatre / Spectacles > Danse
Encore plus d'événements Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 141104
Editer l'événement SEO Espace administration