Op zoek naar... HET EINDE VAN DE WERELD! Een klimaatexpeditie aan boord van de 'Belgica'

 
image - Op zoek naar... HET EINDE VAN DE WERELD! Een klimaatexpeditie aan boord van de 'Belgica'

Over Op zoek naar... HET EINDE VAN DE WERELD! Een klimaatexpeditie aan boord van de 'Belgica'

De tentoonstelling herinnert eerst aan de buitengewone menselijke uitdaging die de reis en de overwintering van het poolschip 'Belgica' op "het Witte Continent" vormde en aan het onwaarschijnlijke wetenschappelijke manna dat de bemanning onder leiding van Commandant Adrien de Gerlache mee naar huis bracht. Die mannen, uit zes verschillende landen, ondernamen de eerste grootschalige wetenschappelijke expeditie naar Antarctica, zonder enige territoriale of commerciele bedoeling.


Maar het Antarctica dat de bemanning van de Belgica ontdekte, is vandaag niet meer hetzelfde: de ijskap smelt weg, diersoorten worden bedreigd, ... En ook de wereld waarin wij leven, stuit intussen op een aantal grenzen. De ontginning van de natuurlijke rijkdommen veroorzaakt een aanzienlijke klimaatverstoring. De tentoonstelling in het BELvue museum meet de polsslag van een planeet die buiten adem raakt en de mensheid voor de uitdaging plaatst om haar eigen voortbestaan te garanderen.


Het wordt dan ook tijd dat we actieve burgers worden in een nieuwe wereld, waarin iedereen, individueel en als deel van de menselijke gemeenschap, actie onderneemt om duurzame leefomstandigheden te creëren voor ons allemaal. De tentoonstelling reikt het publiek praktische en concrete middelen aan om zich in te zetten voor een wereld waarin zich nieuwe mogelijkheden aandienen.


Praktische informatie

Deel :
Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Varia
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 133701
Editer l'événement SEO Espace administration