Bai Kamara JR & The Voodoo Sniffers

 

Over Bai Kamara JR & The Voodoo Sniffers

Bai Kamara Jr & The Voodoo Sniffers
 
Een warme, funky stem, maar net zo nuchter en intiem. De muziek van Kamara Jr. is een mix van afro-blues, roots, soul en jazz invloeden.

Bai Kamara Jr. groeide op in Groot-Brittannië en woont al meer dan 30 jaarin Brussel. Hij is een geëngageerde singer-songwriter die zijn Afrikaanse afkomst verraadt in zijn muziek. Hij heeft de podia gedeeld met internationale artiesten als Habib Koité, Cassandra Wilson, Rokia Traoré, was de openingsact van Vanessa Paradis’ Love Songs International Tour in 2014 en zong in duo met Dani Klein van Vaya Con Dios en tevens haar voorprogramma.

Zijn betrokkenheid bij Ngo's heeft geleid tot een samenwerking met de wereldster Youssou N'Dour. Twee van Bai's liedjes zijn opgenomen door de Spaanse regisseur Paco Torres voor de film El Vuelo Del Tren (De magie van de hoop).

Bai is een briljante componist die de zijn zeer divers muzikaal talent laat zien in zijn vijf albums (Living Room, Urban Gipsy, Disposable Society, This Is Home and Mystical Survivors). In januari 2020 verscheen zijn eerste afro-blues-cd Salone op de Duits platenlabel Moosicus / Mig Music.

Dit is een heel persoonlijk en bluesy album en markeert een nieuwe fase in de carrière van Bai Kamara Jr. Sinds de release kreeg Salone grote internationale pers recensies en werd uitgezonden in Europa, Afrika, Australië en Noord Amerika. In juli 2020 werd Bai Kamara Jr genomineerd voor een Blues Blast Music Award in de categorie ‘Acoustic Blues Album van de Jaar’ voor Salone. Hij was de enige niet-Noord-Amerikaanse genomineerde in alle prijscategorieën.

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Blues / Country / Folk
Nog meer evenementen Turnhout
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 135356
Editer l'événement SEO Espace administration