Karlo Kacharava: Sentimental Traveller | europalia georgia

Opgelet, dit evenement is volzet !
image - Karlo Kacharava: Sentimental Traveller | europalia georgia

Over

Deze tentoonstelling is gewijd aan dichter, kunstcriticus en kunstenaar Karlo Kacharava (1964-1994), een van de meest invloedrijke culturele figuren van Georgië van eind 20ste
 eeuw. Karlo Kacharava: Sentimental Traveller toont enkele van zijn belangrijkste werken en biedt een frisse kijk op zijn omvangrijke oeuvre dat zich nooit makkelijk in vakjes heeft laten onderbrengen.

Karlo Kacharava: Sentimental Traveller is de eerste solotentoonstelling van de kunstenaar in een museum buiten Georgië en opent zijn inventieve visuele wereld voor een breder publiek. Zijn beroemdste werken zijn schilderijen, werken op papier en geïllustreerde dagboeken. Hij was pas dertig toen hij stierf, maar toch liet Kacharava ook dichtbundels, kunstkritieken en culturele commentaren na. Zijn belangrijkste erfenis is zijn typische stijl, die het pad effende voor een nieuwe golf Georgische avant-gardekunst. Het afbeelden van menselijke figuren, citaten en opdrachten, verhalen, familiale verhoudingen, stadstaferelen, landschappen, zinspelingen en poëzie, vormen slechts een greep uit de uiteenlopende thema’s waarin hij zich doorheen zijn carrière verdiepte. Kacharava creëerde ook complexe en verfijnde systemen en constellaties, waaruit zijn kunst, poëzie en kunstkritiek verder evolueerden.

De tentoonstelling omvat een ruime selectie van Karlo Kacharava’s schilderijen en werken op papier, aangevuld met foto’s die tijdgenoot en vriend van de kunstenaar Guram Tsibakhasvili van hem maakte. De visuele reis wordt verrijkt met archiefmateriaal, waaronder een documentaire film rond Kacharava. De zorgvuldig samengestelde constellaties worden in een immersieve omgeving gepresenteerd als een opeenvolging van verschillende soorten werk. Deze methodologie is geënt op Kacharava’s gebruik van storyboards en op zijn unieke manier van verhalen vertellen. Sentimental Traveller volgt het levenspad van Karlo Kacharava’s zwerversbestaan, dat hem liet reizen tussen onder meer Tbilisi, Keulen, Madrid, Parijs, Berlijn en Moskou. Deze verschillende periodes worden geïdentificeerd en ontleed aan de hand van de chronologische ontwikkeling van en de belangrijkste thema’s binnen zijn oeuvre.

In de lente van 2024 publiceert S.M.A.K. een oeuvre-catalogus van Karlo Kacharava’s schilderijen (1978-1994).

Bij de tentoonstelling hoort een dynamisch publiek programma dat verschillende generaties, al dan niet in diaspora levende, Georgische kunstenaars en denkers, wil samenbrengen en met zijn werk in dialoog laten gaan.


Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Verschillende technieken
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 137893
Editer l'événement SEO Espace administration