Wolfang Amadeus Mozart - Requiem Kv. 626

image - Wolfang Amadeus Mozart - Requiem Kv. 626

Over

Mozarts Requiem, een meesterwerk dat postuum is voltooid, geldt als een emblematisch stuk dat de componist op mythische wijze verbindt met zijn eigen dood op 35-jarige leeftijd. Het ontstond als resultaat van een anonieme opdracht in juli 1791 en werd vijf maanden na Mozarts overlijden voltooid, mede dankzij de inspanningen van zijn leerlingen Joseph Eybler en Franz Xaver Süßmayr. Pas in 1827 onthulde zijn vrouw Constance de details van de mysterieuze opdracht, inclusief de fragmentatie van de autografische manuscripten, wat tot op heden nog steeds nieuwe herzieningen oproept. De huidige versie, aangevuld door Süßmayr, eert het koor op een wijze die de banden tussen de muzikale tekst en de heilige tekst onderzoekt.
Het Zelig-orkest bestaat uit jonge musici afkomstig van de Koninklijke Conservatoria van België, die zich voorbereiden op een professionele carrière. De banden die tijdens hun conservatoriumtijd zijn ontstaan tussen hen en dirigent Diego Borrello hebben geleid tot samenwerking sinds 2015 aan diverse projecten, variërend van Mozart tot hedendaagse muziek, met steun van de CoCoF.
Het vocale ensemble Gran Cantoria, onder leiding van Diego Borrello, brengt twee koren samen: Gran Legato uit Grand-Leez en Cantoria Lirica uit Forest. Bestaande uit amateurzangers, evolueren zij in een subtiel samenspel van goede sfeer en veeleisendheid. Sinds 2018 staat Gran Cantoria in het "Excellence"-niveau van de Art et Vie-catalogus.
Dit concert wordt georganiseerd ten voordele van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, met de steun van de Rotary Club van België.
€ 35 > € 25
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 140881
Editer l'événement SEO Espace administration