Literaire nocturne: Surrealisme

image - Literaire nocturne: Surrealisme

Over

Vijf schrijvers begeleiden het publiek langs hun favoriete schilderij in de tentoonstelling Histoire de ne pas rire. Surrealisme in België en reciteren literaire teksten geïnspireerd op het werk van de surrealisten. Een unieke kans om in alle rust en in gezelschap van de auteurs de tentoonstelling te bezoeken. Na de voordrachten blijft de tentoonstelling nog 30 minuten open voor een volledige onderdompeling.

Sulaiman Addonia is een Eritrees-Ethiopisch-Britse schrijver die in Brussel woont. Zijn eerste roman, Als gevolg van liefde verscheen in meer dan twintig talen. Daarop volgde Stilte is mijn moedertaal (2021), die werd genomineerd voor tal van prijzen. In 2023 verschijnt zijn nieuwe roman De Zieners. Addonia is oprichter van een schrijfacademie voor vluchtelingen en van het literaire Asmara-Addis-festival. Hij is columnist bij De Standaard.
Sarah Chiche is een Franse schrijfster. Na Les Enténébrés (2019) en Saturne (2020), die haar bij een breed publiek introduceerden, is Les Alchimies (2023) haar vijfde roman. Als psychoanalytica schreef ze Éthique du Mikado (2015) over het werk van de Oostenrijkse filmmaker Michael Haneke, waarvoor ze eerder te gast was in Bozar.
Astrid Haerens woont en werkt in Brussel. Ze publiceerde de roman Stadspanters (2017) en de dichtbundel Oerhert (2022). Hierin onderzoekt Haerens de effecten van onderdrukkende systemen en grensoverschrijdend gedrag op een vrouwenlichaam. Oerhert won de Poëziedebuutprijs 2023 en werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de C. Buddingh’-prijs 2023.
Lisette Lombé publiceerde een korte roman, Venus Poetica, en een dichtbundel, Brûler brûler brûler (Grenades/RTBF-prijs). Ze is ook medeoprichtster van het Collectif L-SLAM en zal de volgende nationale dichteres van België zijn in 2024. Haar laatste roman, Eunice, is genomineerd voor de Prix Médicis 2023.
Peter Verhelst is een Vlaams dichter, romancier en regisseur. Hij debuteerde in 1987 en publiceerde sindsdien tientallen boeken, waarvoor hij tal van prijzen kreeg. Zijn werk is in veertien talen vertaald. Zijn meest recente publicatie is de dichtbundel ZABRISKIE (2023). Verhelst werkt regelmatig samen met beeldend kunstenaars en schreef eerder voor Bozar poëzie bij Gerhard Richter.
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 141382
Editer l'événement SEO Espace administration