Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem K. 626

image - Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem K. 626

Over

Het Koor van de ULB herneemt een belangrijk stuk uit Mozarts repertoire en uit het koorgenre: het Requiem in re klein, een werk waarvan de harmonische en melodische rijkdom een ongeëvenaarde symbolische kracht teweegbrengt. Het slaat de handen in elkaar met het Quartz Ensemble om ons te trakteren op een unieke interpretatie van dit meesterwerk.
Het Requiem in re klein is een van de beroemdste en meest ontroerende stukken van Mozart. Het werd gecomponeerd in 1791, maar bleef onafgewerkt na de vroegtijdige dood van de componist. De onvolledige en ontbrekende delen werden aangevuld door zijn leerlingen. Muzikale schoonheid, evocatieve kracht en intense spiritualiteit lopen als een rode draad door deze opeenvolging van dramatische en meditatieve passages. De meeslepende melodieën en rijke harmonieën creëren een onvergetelijke muzikale ervaring, die sinds de eerste uitvoering ervan toehoorders van over de hele wereld in vervoering heeft gebracht door te getuigen van Mozarts tijdloze muzikale genie.
Dit concert wordt georganiseerd ten voordele van Solidariteit-Huisvesting, een vereniging die strijdt tegen dakloosheid en ernaar streeft om woongelegenheid te creëren om zo de sociale en psychologische integratie van kwetsbare personen te vergemakkelijken.
ULB
€ 50 > € 15€ 51 > € 21 (- € 5 ULB Culture kaart)
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 141463
Editer l'événement SEO Espace administration