Klub Kilim | De Abrikozenboom

image - Klub Kilim | De Abrikozenboom

Over

In de eerste jaren van zijn leven woonde Ali Can Ünal bij zijn grootouders in Çifteler, een dorp in Turkije. In het dorp staat een grote abrikozenboom, en daaronder vertelt de opa van Ali Can verhalen. Aan het eind van zijn leven krijgt de opa Alzheimer, wat zijn vertellingen alsmaar vager, bevreemdend maar ook droomachtig maakt.


In ‘De Abrikozenboom’ keert Ali Can terug naar zijn kindertijd om uit te zoeken waar de eeuwige chaos vandaan komt. Hij keert terug naar een decor van kindertekeningen en kartonnen kastelen. In verschillende vertellingen beweegt hij van zijn persoonlijk levensverhaal naar dat van de grote verhalen uit de wereldgeschiedenis en terug. Op zoek naar de bron komt hij terecht in een kluwen van droomachtige herinneringen. 


Van de opa en de abrikozenboom, naar het dorpsplein met de beren, naar het fort van de Perzen, naar de grot van Adam en Eva. ‘De Abrikozenboom’ ontvouwt zich als een driedimensionaal stripboek langs iconische tableaus, waarin steeds wordt gezocht naar de ‘kern’ van alle chaos in de wereld.

‘De Abrikozenboom’ is een beeldende voorstelling van het jonge Gentse collectief Klub Kilim in de traditie van het verhalen vertellen van Ali Cans Turkse opa. Ali Can keert er terug naar een bron van eerste herinneringen. Want daar start het verhaal van de mens en dat van hem. Het start onder ‘De Abrikozenboom’.


Creatie: Klub Kilim (Joeri Happel, Ali Can Ünal, Lieselot Siddiki en Siebren Nachtergaele)
Spel: Joeri Happel, Ali Can Ünal, Lieselot Siddiki
Muziek: Damla Aydin
Scenografie: Joeri Happel, Ali Can Ünal
Kostuum: Lieselot Siddiki 
Eindregie: Menzo Kircz
Zakelijke leiding: Siebren Nachtergaele
In coproductie met NTGent en 0090
Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap
Met dank aan Trappelend Talent, TAZ, Vincent Company


‘De Abrikozenboom’ wordt mede mogelijk gemaakt door Eigen Kweek, een traject voor regionale talentontwikkeling van jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders (www.eigen-kweek.be).

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Professioneel
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 143020
Editer l'événement SEO Espace administration