TEFAF MAASTRICHT 2024

 
image - TEFAF MAASTRICHT 2024

Over TEFAF MAASTRICHT 2024

The European Fine Art Foundation (TEFAF) is een non-profit organisatie die zich inzet voor kennisontwikkeling en diversiteit op de internationale kunstmarkt. In 1988 richtte een groep van acht kunsthandelaren TEFAF op. Nu staat TEFAF onder toezicht van een uitvoerend comité bestaande uit zeven kunsthandelaren. Zij worden terzijde gestaan door dertien commissarissen en een adviescommissie onder leiding van kunsthandelaren en bestaande uit 27 leden. 


TEFAF Maastricht wordt algemeen beschouwd als 's werelds belangrijkste beurs voor beeldende kunst, antiek en design, die 7.000 jaar kunstgeschiedenis beslaat, van oud tot hedendaags. De beurs bestrijkt acht gespecialiseerde gebieden: schilderijen, antiek en kunst uit de klassieke oudheid, hedendaagse kunst, sieraden, etnografische kunst, 20ste-eeuws design en werken op papier. Meer dan 270 toonaangevende kunsthandelaren nemen jaarlijks deel aan de kunstbeurs en vertegenwoordigen samen meer dan twintig landen van over de hele wereld. Ieder jaar komen ongeveer 70.000 bezoekers naar de beurs; zestig procent van hen komt naar Maastricht vanuit het buitenland.


TEFAF ging in 2016 van start met een kunstbeurs in New York. Tegenwoordig wordt de Amerikaanse beurs ieder jaar in mei gehouden in de Park Avenue Armory, New York, en bestrijkt met ongeveer negentig deelnemende exposanten de gebieden moderne en hedendaagse kunst, sieraden, antiek en 20ste-eeuws design. TEFAF New York trekt ruim 35.000 bezoekers.


Het selecteren (vetting) van deelnemende exposanten is één van de belangrijkste pijlers voor het succes van TEFAF. De organisatie hanteert de strengste maatstaven ter wereld en geeft op die manier blijk van zijn toewijding aan kennisontwikkeling en diversiteit op de wereldwijde kunstmarkt. In samenwerking met het wetenschappelijk onderzoeksteam en het Art Loss Register vormen ruim tweehonderd museumconservatoren, (museum)directeuren, restauratoren, wetenschappers en curatoren dertig commissies die ieder aangeboden object nauwgezet beoordelen op kwaliteit, conditie en authenticiteit.


Al vanaf de oprichting heeft TEFAF een voorbeeldfunctie als het gaat om wetenschappelijke inzichten. In 2012 introduceerde TEFAF het Museum Restauratiefonds voor het ondersteunen en bevorderen van de professionele conservering van kunstwerken in museale collecties. TEFAF reserveert jaarlijks een subsidie van € 50.000, te verdelen over twee projecten waarbij restauratie nodig is. Op die manier betuigt TEFAF zijn dankbaarheid voor de ondersteuning die het ontvangt vanuit de honderden musea en kunstinstellingen die de twee kunstbeurzen ieder jaar bezoeken. 


Door middel van het gesubsidieerde Showcase-initiatief biedt TEFAF ook ondersteuning aan nieuw en aanstormend talent op het gebied van kunst en antiek. Ieder jaar wordt een aantal startende kunsthandelaren geselecteerd om tijdens de TEFAF kunstbeurzen een presentatie te geven over hun deskundigheid. TEFAF Showcase is ontwikkeld als aanmoediging voor de volgende generatie. 

Praktische informatie

  • Van 09/03/2024 tot 14/03/2024
  • MECC
    100 Forum
    6229 GV Maastricht - Maastricht - Limburg
  • Volledige prijs  : betalend
  • Reservaties
    Enkel bij reservatie
Deel :

Fotogalerij (4)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Salons / Beurzen > Salons / Beurzen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema´s

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 143773
Editer l'événement SEO Espace administration