MOZART Requiem - ORFF Carmina Burana

image - MOZART Requiem - ORFF Carmina Burana

Over

"La Badinerie, een gemengd koor uit Louvain-la-Neuve, presenteert een uitzonderlijk concert ten voordele van de vzw Solidarité Grands Froids.
Het koor voert twee grote werken van het repertoire uit: het Requiem van Wolfgang Amadeus MOZART en Carmina burana van Carl ORFF in de majestueuze Henry Le Bœuf zaal in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.
Solisten Rita Matos Alves sopraan, Aveline Monnoyer mezzosopraan, Berus Komarschela tenor en Samuel Namotte bariton en de 120 koorzangers van La Badinerie zullen begeleid worden door pianisten Mariano Ferrandez Castillo en Bernard Guiot, en door een ensemble van vijf percussionisten, onder de muzikale leiding van Laëndi.
Het Requiem van Mozart zal uitgevoerd worden in de versie die werd voltooid door Joseph Eybler en meer recent door Robert Levin voor bepaalde delen. Deze versie heeft de orkestrale structuur en de bijdragen van Süßmayr behouden, terwijl de orkestratie, stemvoering en andere instrumentale passages zijn aangepast in een poging om de instrumentatie meer in overeenstemming te brengen met de Salzburgse praktijk van die tijd.
Carmina burana van Carl Orff: de vierentwintig liederen van de cantate worden omlijst door een aanroeping van Fortuna, de godin van het lot en het geluk. Ze zijn onderverdeeld in drie thematische hoofdstukken: de lente, de herberg en de liefdeshoven.
De belangrijkste missie van Solidarité Grands Froids is ""daklozen helpen een waardig leven te leiden"". Met andere woorden: mensen helpen die in morele, fysieke of sociale moeilijkheden verkeren door geldinzamelingsacties te organiseren en materiële goederen uit te delen aan de behoeftigen. De belangrijkste begunstigden van deze dagelijkse acties zijn de daklozen in de Brusselse regio, die het hele jaar door kunnen profiteren van kleding, gezondheidsproducten, schoeisel, schoolmateriaal voor kinderen, enz."
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 145801
Editer l'événement SEO Espace administration