Hugh Pope - Innovating Democracy

image - Hugh Pope - Innovating Democracy

Over

De openbare verkiezing van representatieve besluitvormers is nu ons meest gevestigde bestuurssysteem in het Westen. Maar het wordt geconfronteerd met een groeiende crisis op het gebied van legitimiteit, vertrouwen en doeltreffendheid. Als gevolg daarvan wordt het aan de ene kant uitgedaagd door een golf van steun voor meer autoritair bestuur en aan de andere kant door innovatie, aanpassing en een evolutie van het fundamentele idee en de praktijk van wat democratie zou moeten zijn,


Sortition, het bepalende kenmerk van de oude Atheense democratie, ligt nu weer op tafel als een van de oplossingen om de vertegenwoordiging, de betrokkenheid van burgers en de besluitvorming te verbeteren. De populairste vorm ervan, de volksvergadering, is sinds de eerste 20 jaar geleden logaritmisch toegenomen en er zijn er nu meer dan 800 bijeengeroepen. In een volksvergadering komen willekeurig gekozen groepen uit een gemeenschap samen om geïnformeerd te worden, te beraadslagen en een consensus te bereiken over de beste manier om verder te gaan met een openbaar beleidsvraagstuk, meestal een vraagstuk dat door gekozen regeringen niet is opgelost.


Hoe zullen onze democratieën zich aanpassen aan de uitdagingen die voor ons liggen? Zullen deze democratische innovaties pleisters blijken te zijn of langetermijnoplossingen?


Bespreek de theorie en praktijk met mensen die...


Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Salons / Beurzen > Salons / Beurzen

Nog meer evenementen Salons / Beurzen > Salons / Beurzen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 146268
Editer l'événement SEO Espace administration