Maren Dubnick - Accumulator

image - Maren Dubnick - Accumulator

Over

Op een moment dat de CENTRALE een grote transformatie van haar tentoonstellings- en publieke ruimtes ondergaat en haar nieuwe identiteit bevestigt, reactiveren Maren Dubnick (beeldend kunstenares) en Clémentine Davin (curator) de oorspronkelijke functie van de site met als doel een sociaal en historisch inzicht te bieden in het kunstcentrum, ooit de 1ste elektriciteitscentrale van de stad Brussel. Door middel van een installatie in de CENTRALE | vitrine werpt het duo een blik op het veranderende gebruik van elektriciteit en de impact ervan op de hedendaagse samenleving, waardoor een metaforische link wordt gelegd tussen het verleden en de toekomst van de CENTRALE.

Het kunstenaar-curator

Maren Dubnick, beeldend kunstenares & Clémentine Davin, kunsthistoricus en kunstcriticus, ontmoetten elkaar in 2018 in Brussel. Sindsdien werken ze regelmatig samen aan de ontwikkeling van hun respectievelijke projecten, en meer specifiek aan kwesties met betrekking tot bemiddeling en de plaats van kunst in de samenleving. Ze hebben veel gemeenschappelijke zorgen, maar bovenal delen ze een grote interesse in artistieke samenwerkingsverbanden die gericht zijn op het democratiseren van kunst. In 2021 werken ze samen aan een residentie-laboratoriumproject getiteld “Axis-Mundi de l’ancrage au Monde”, gesteund door de Fédération Wallonie-Bruxelles in het kader van haar projectoproep Un Futur pour la Culture 2021-22.

Maren DUBNICK (°1972, BE/DE) gebruikt stapel- en wikkelstrategieën om onze relatie met tijd in vraag te stellen. Als een voorstelling van oneindigheid is haar praktijk gebaseerd op een repetitief, zelfs meditatief proces dat zowel beheersing als geduld vereist.

Clémentine DAVIN (°1985, FR) werkt al vele jaren samen met kunstenaars en neemt actief deel aan hun tentoonstellingen en projecten. Ze levert ook regelmatig bijdragen aan de kunsttijdschriften l’art même en Flux News en is sinds 2022 bestuurslid van de Fédération des Arts Plastiques (FAP).

 

Met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel


Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Verschillende technieken
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 148182
Editer l'événement SEO Espace administration