Double Bill : Boubacar Traoré + Habib Koité & Bamada

image - Double Bill : Boubacar Traoré + Habib Koité & Bamada

Over

Een unieke kans om twee legendes van de Malinese muziek samen op een avond te zien. Met Boubacar Traore (zelfs Ali Farka Toure keek zo naar hem op dat hij zijn gitaar droeg) en Habib Koite staan twee absolute wereldsterren op het podium. En als dat nog niet genoeg is, gaan ze op het einde van de avond voor een exclusieve samenwerking. Dit wordt een ongeziene avond vol schitterende Mali blues.
“Als het maximum 5 is dan geef ik hem een 10”, zei zijn landgenoot Ali Farka Touré ooit over hem. Boubacar Traore speelt een mengeling van blues en Malinese rootsmuziek; gebaseerd op de Khassonké ritmes van Noord-West Mali. Zijn basale maar geraffineerde getokkel en gepluk en zijn zonnige-melancholische zang; het dwingt tot stilzwijgen en meedeinen. Motor achter de melodielijnen is het aanstekelijke khassonké-ritme van de kalebas die bespeeld wordt door Babah Koné. Vincent Bucher voegt er gevoelige mondharmonica-lijnen aan toe. Een geweldige kans om de peetvader van de populaire Malinese muziek nog eens aan het werk te zien.
Rolling Stone noemde Habib Koité ooit ‘Mali’s grootste ster’ en Bonnie Raitt vergeleek hem met Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Koité staat dan ook bekend vanwege zijn unieke gitaarspel. Hij gebruikt een open pentatonische stemming, magisch getokkel dat zomaar ineens kan wegfladderen naar blues en flamenco. Koités zangstijl is intiem en ontspannen, met de nadruk op kalme, stemmige zang. Koité schrijft alle muziek en teksten, die in het Engels, Frans en Bambara worden gezongen.
Misschien wel de grootste sleutel tot het succes van Habib Koité & Bamada is hun toewijding als live muzikanten. Sinds 1994 touren ze onophoudelijk de wereld rond en speelden ze al meer dan 1500 shows. Muzikaal blijft Habib Koité verrassen door verschillende Malinese muziekstijlen samen te brengen tot een nieuw en eigen geluid.
Flagey, Muziekpublique
€ 25
Deel :
Nog meer evenementen Concerten > Jazz
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 148391
Editer l'événement SEO Espace administration