Tarek Atoui | the Shore / a place I'd like to be

image - Tarek Atoui | the Shore / a place I'd like to be

Over

Geluid vormt de kern van de artistieke praktijk van Tarek Atoui (°1980, Beiroet, Libanon). Als elektro-akoestisch componist en kunstenaar, staat Atoui bekend voor de sonisch-sculpturale landschappen die hij creëert op basis van geluid, beeld, materie, ruimte, tijd, menselijke en organische activiteit. In deze inventieve luisteromgevingen, die niet alleen een appel doen op het gehoor, creëert hij rijke ervaringen en interacties die zowel zintuiglijke als sociaal-politieke betekenissen dragen.

De zorgvuldig ontworpen muziekinstrumenten, luisterapparaten, sculpturen en materieel die deel uitmaken van de werken van Atoui, vormen het resultaat van een overwogen denk- en maakproces. Steunend op diepgaand onderzoek en experiment, dragen zij de stempel van de samenwerkingen die de kunstenaar aangaat met experts, ambachtslieden en andere betrokkenen. Gecomponeerd tot fascinerende, wendbare installaties die ook de context absorberen waarin ze worden getoond, sporen ze op zeer uiteenlopende manieren aan tot activiteit. In deze lerende omgeving kan, zonder hiërarchisch onderscheid, een op zichzelf staande muziekcompositie draaien of een reeks instrumenten worden geactiveerd door professionele muzikanten of door deelnemers tijdens een rondleiding. Installaties zijn het voorwerp van een participatieve workshop of moedigen de bezoekers zachtjes aan om naar de ruimte, naar elkaar en naar zichzelf te luisteren.

Voor zijn eerste solotentoonstelling in een Belgisch museum, brengt Tarek Atoui bestaande werken en nieuwe producties samen in een minutieus, associatief ensemble. Hij put hiervoor uit projecten zoals WITHIN (2013 - lopend), die alternatieve manieren bedenkt om muziek te genereren, of uit The Whisperers, een exploratie van hoe een reeds geproduceerd geluid varieert al naargelang het door diverse materialen, zoals marmer, glas, metaal of water, wordt gestuurd. Twee nieuwe werken, 66 Soft Cells en Windhouse #1, breiden de ervarings- en perceptieve rijkdom van het totaallandschap verder uit.

Tijdens de tentoonstelling vindt een programma van performances plaats, samengesteld door Tarek Atoui, en met muzikanten die hij uitnodigt.


Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen Tentoonstellingen > Verschillende technieken

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Verschillende technieken
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 151722
Editer l'événement SEO Espace administration