Ravel-Debussy-Poulenc door pianist Jean-Claude Vanden Eynde en Brussels Philharmonic Orchestra

image - Ravel-Debussy-Poulenc door pianist Jean-Claude Vanden Eynde en Brussels Philharmonic Orchestra

Over

Musiq'3 en het Brussels Philharmonic Orchestra presenteren een concert 'À la française': Ravel, Debussy, Poulenc: een muzikaal vuurwerk een maand voor de feestdagen!


U hoort het pianoconcerto van Ravel, onder de immens getalenteerde vingers van Jean-Claude Vanden Eyden, vóór de prachtige Prélude à l'après-midi d'un faune van Debussy. 

In de apotheose zal Poulencs al te zeldzame Sinfonietta u versteld doen staan!


Het Belgische tintje wordt verzorgd door Arthur De Greef, wiens orkest Rigodon uit zijn beroemde Orkestsuite zal uitvoeren.


Dit is het laatste concert van Brussels Philharmonic Orchestra in het Koninklijk Conservatorium van Brussel, dat de komende 5 jaar gerenoveerd wordt.  


Uw gastheren voor dit concert :


Het Brussels Philharmonic Orchestra speelt al 20 jaar een unieke rol in het artistieke leven van ons land. Het biedt afgestudeerden van conservatoria de kans om hun muzikale studies in de praktijk te brengen door in een echt symfonieorkest te spelen en zo hun vaardigheden te perfectioneren en een solide professionele ervaring op te doen. Het BPhO heeft ook jonge Belgische solisten de kans gegeven om hun talent te uiten en optredens te geven die hun groeiende reputatie kunnen versterken.  Lorenzo Gatto bewees zijn talent al op zeer jonge leeftijd.  Camille Thomas en haar cello charmeerden het Brusselse publiek al lang voor ze bij de prestigieuze Deutsche Grammofon kwam.


De musici van het Brussels Philharmonic Orchestra komen uit vier continenten en vertegenwoordigen niet minder dan drieëntwintig verschillende landen, hoewel de Belgische instrumentalisten uit de drie gewesten van het land ongetwijfeld het leeuwendeel van de falanx uitmaken. Gedreven door hun enthousiasme voor muziek brengen ze dit over op hun publiek door de kwaliteit van hun uitvoeringen van de werken op hun concertprogramma's. 

Ze worden al meer dan 10 jaar geleid door Maestro David Navarro-Turres.


Jean-Claude Vanden Eynden was net 16 toen hij werd uitgeroepen tot winnaar van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth 1964. Hij was een van de jongste prijswinnaars ooit verkozen. Deze kostbare onderscheiding markeerde het begin van een briljante carrière die hem naar 's werelds beste concertzalen en meest gerenommeerde festivals bracht.


Bijna een halve eeuw internationale carrière heeft deze uitzonderlijke pianist bevestigd in zijn kunst en meesterschap. Zijn uitgebreide en indrukwekkende repertoire omvat bijna alle grote concerti, een breed scala aan kamermuziek en, bovenal, de complete werken voor piano solo van Maurice Ravel.

Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (2)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 152894
Editer l'événement SEO Espace administration