Expo - Vernissage Monique De Ridder

image - Expo - Vernissage Monique De Ridder

Over

Monique De Ridder haar werk vertrekt van bestaande afbeeldingen en reconstrueert hen in picturale verhoudingen die een autonome werkelijkheid worden. De beelden ontdaan van hun anekdotes, van de details die hen versieren. Deze reductie is echter geen statement maar een aanzet voor een sensuele ervaring met een dynamiek tussen limieten en ontmoetingen, met een coloristische lichtheid van groenen en blauwen, met vormen die hun eigen logica vinden.

Gedurende de maand juni stelt ze haar werk tentoon in de ruimte van InterPôle (CEC), een culturele broedplek die meer dan twintig jaar geleden werd opgericht in het centrum van Brussel.   

Vernissage op 13/06/2024 van 18:30 tot 21:00


Monique De Ridder (1971), geboren en getogen in het Antwerpse, heeft jarenlang in de Borinage streek gewoond om uiteindelijk zich in 2013 te vestigen in Brussel. Ze studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en volgde een postgraduaat scenografie aan 'De Singel'.

Toen Monique De Ridder besliste om zich op kunst te richten en haar carrière als kostuum/decorontwerper op te geven, koos ze voor de traagte en stilte die beelden binnen de schilderkunstige traditie kunnen hebben. Ze exposeerde oa in 'Brakke Grond' Amsterdam (NL), het 'CC Strombeek-Bever' Grimbergen (B) en toonde haar werk op 'Art Brussels'. Ze werd geselecteerd door Bart De Baere, Muhka-Antwerpen, om deel te nemen aan de 'Golfo Prize 2004' European Biennale of Visual Arts La Spezia - Italië, waar ze de tweede prijs won. 

Deel :

Fotogalerij (3)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Tentoonstellingen > Schilderijen

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Schilderijen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 153887
Editer l'événement SEO Espace administration