Double bill: Yannick Peeters Trio / Cinema Paradiso

image - Double bill: Yannick Peeters Trio / Cinema Paradiso

Over

Contrabassiste Yannick Peeters heeft onlangs een nieuw trio gevormd, met Matthias De Waele op drums en Sam Comerford op saxofoon. 


Ze streven samen naar een verfijnde interpretatie van het saxofoontrio, door de rijke jazztraditie te combineren met moderne avonturen. Slechts twee melodielijnen die de harmonie bepalen, een drum die ritmisch ondersteunt, alle instrumenten nemen de leiding. Avontuur, tradities en moderne stromingen worden samengesmolten in een pure en authentieke vorm van muzikale expressie.


Yannick Peeters: contrabas
Matthias De Waele: drums
Sam Comerford: saxofoon


***


Cinema Paradiso functioneert als een band zonder leider bestaande uit Kurt Van Herck (Brussels Jazz Orchestra, Dizzie Gillespie Big Band, Bert Joris Quartet), Eric Thielemans (A Snare is a Bell, EARR, Talking About the Weather) en Willem Heylen (KRAKk, Aki, Sargam). Zij brengen binnenkort hun derde album uit, getiteld 'Empty Empty'. 


Na zijn gastbijdrage aan enkele tracks bij de opnamesessies waaruit de eerste twee albums (Volume I en Volume II) werden gecompileerd, werd Jozef Dumoulin (Lidlboj, The Red Hill Orchestra, True Company) betrokken bij het volledige creatie en opnames proces van 'Empty Empty'. Dat opende deuren naar een nieuwe sound. 


Met nu een focus op eigen composities (aangevuld met enkele Indische chants en een stuk van Claude Debussy) onderscheidt dit album zich ook van de vorige twee albums door een nieuw klankbeeld. Om de rijke timbres en texturen van zowel de akoestische als elektrische klankwerelden van de muzikanten te verenigen streeft Cinema Paradiso naar een stevige, directe, volle sound, die toch voldoende detail en akoestische warmte behoudt. 


Het album werd opgenomen en gemixt door Joris Caluwaerts (Stuff) in zijn Finster Studio in Antwerpen en verschijnt op 6 september bij Challenge Records. 


Cinema Paradiso brengt hedendaagse spirituele free jazz. De muziek is rauw, gelaagd, warm en onversneden mooi. 


Live wil het kwartet meer bieden dan enkel een concert. Een show van Cinema Paradiso is een ervaring, een hypnotische trip en een kans om je volledig over te geven aan de muziek, diepere connecties tot stand te brengen en je te laten wegvoeren, om herboren weer naar buiten te stappen.


Kurt Van Herck: saxofoon 
Eric Thielemans: drums & percussie
Willem Heylen: elektrische gitaar & percussie 
Jozef Dumoulin: toetsen

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Concerten > Jazz

Nog meer evenementen Concerten > Jazz

Andere evenementen Oost-Vlaanderen

Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 153956
Editer l'événement SEO Espace administration