Terug naar de golden sixties! (try-out)

image - Terug naar de golden sixties! (try-out)

Over

Tijdens de golden sixties nam de welvaart in ons land spectaculair toe. Mensen kochten een auto, een televisie en allerlei huishoudtoestellen. Er kwam een telefoon in huis, en een transistorradio. Woningen kregen een badkamer, in plaats van de zinken teil, en een toilet binnen, met écht wc-papier. Het dagelijks leven veranderde compleet.


In deze voorstelling wringen we ons in een 2pk’tje en reizen we terug naar die tijd. Historicus en verteller Korneel De Rynck, auteur van de bestseller ‘De golden sixties', spreekt met verwondering en humor over hoe het leven veranderde tussen 1958, het jaar van de Expo, en 1973, het jaar van de oliecrisis. Met ook tal van foto’s, televisiebeelden en muziekfragmenten.


We eten sponzig Expobrood en worden lid van de Melkbrigade, kopen een wasmachine, rijden over de eerste snelwegen en kijken naar de populairste tv-programma's. Maar er is ook live muziek. Een fameuze gelegenheidsband, met Wouter Berlaen (Berlaen, Raymond van het Groenewoud), Esther Lybeert (The Antler King, Laïs) en Maarten Flamand (The Antler King), gooit net op de juiste momenten sixties-hits in de zaal. En zo krijg je een mix van woord, beeld en muziek.


Een bijzonder amusante trip down memory lane. Nostalgisch voor wie de jaren 60 en 70 meemaakte, verrassend voor wie later werd geboren. Of zoals Nonkel Bob het zong: kom toch eens kijken!

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Professioneel
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 153965
Editer l'événement SEO Espace administration