Zwornturf / Skordatura ft. Jozef Dumoulin & Mâäk

image - Zwornturf / Skordatura ft. Jozef Dumoulin & Mâäk

Over

Titanen van de Belgische jazz


Zwornturf is een powertrio bestaande uit drie van de meest gewaardeerde muzikanten van België: Frank Deruytter op saxofoon, Jozef Dumoulin op toetsen en Dré Pallemaerts op drums. 


Gevormd met een gedeelde visie om de grenzen van de jazz te verleggen, brengen ze tientallen jaren aan collectieve ervaring en innovatie samen.


Puttend uit hun verschillende achtergronden en invloeden, is de muziek van Zwornturf een fusie van manische bebop, offbeat hard-bop, of zelfs heavy metal swing vol finesse. Hun optredens getuigen van de kracht van samenwerking en hun avontuurlijke sets, boordevol virtuositeit, maken een blijvende indruk. 


Deruytters ingenieuze composities bieden de perfecte speelplaats voor het trio om uit te blinken, zowel als groep als solisten. De machtige tenorsax die zachtjes croont en dan weer hard uithaalt, de piano en synths in overdrive, strooiend met cleane funklijnen à la Herbie Hancock, en dan de onverwachte wendingen of subtiele percussie die de muziek stuurt ... 


Vuurwerk gegarandeerd!


Saxofonist Frank Deruytter heeft zich gevestigd als een veelzijdig performer, even bedreven in traditionele jazz, funk en avant-gardistisch experiment. Hij heeft samengewerkt met grootheden als Toots Thielemans, Philip Catherine, Peter Erskine, Maceo Parker, maar ook met Bobby Womack en Ben L'Oncle Soul om er maar een paar te noemen. Deruytters spel wordt gekenmerkt door een onberispelijke techniek en een niet te stuiten stroom van verfrissende muzikale ideeën. 


Pianist Jozef Dumoulin herdefinieert het klavier met een oeuvre dat tegelijkertijd volledig eigentijds, eclectisch en hoogstpersoonlijk is. Dumoulins improvisatievermogen en compositorisch meesterschap hebben hem internationale erkenning opgeleverd, met een discografie die diverse solowerken en samenwerkingen met gerenommeerde muzikanten als Mark Turner, Michael Brecker, Dave Liebman, Ellery Eskelin, Dan Weiss, Arve Henriksen, Craig Taborn, Jim Black, Trevor Dunn, Nate Wooley en vele anderen. 


Drummer Dré Pallemaerts is een veelgevraagd percussionist in België en internationaal. Zijn dynamische speelstijl, gekenmerkt door precisie, creativiteit en gevoeligheid resulteerde reeds in wijdverspreide, internationale erkenning. In 3 decennia carrière heeft Pallemaerts samengewerkt met een breed scala aan artiesten zoals Art Farmer, Joe Lovano, Fred Hersch, John Scofield en Chris Potter. Als gerespecteerd docent blijft hij ook toekomstige generaties jazzmuzikanten inspireren.


***


Skordatura feat. Jozef Dumoulin & Mâäk


‘Awaar Drie Slag’, de eerste single en tevens openingstrack van het nieuwe album van Skordatura, is een ode aan de driekwartsmaat in al zijn buigbaarheid. Drummer, componist en arrangeur Sebastiaan Vekeman exploreert gulzig alle mogelijkheden die het octet te bieden heeft. Het album 'Beefkat' komt uit op W.E.R.F. Records op 27 september 2024.


Skordatura, Jozef Dumoulin en Mâäk vinden elkaar op het nieuwe album in een ruwe omhelzing van energie en rauwe expressie, wars van compromissen en met een tomeloze passie die alles wat mooi én lelijk is, omvat. 


Met rollende ritmes, snedige injecties, hoekige grooves, flarden humor en een onwereldse sound die nu en dan herinnert aan de intergalactische funk van Battles, of toch hun bandeloosheid, mâäkt Skordatura werk van een borrelende stoofpot van ideeën. Fender Rhodes wizard Jozef Dumoulin zorgt voor extra vuurwerk als nieuw ingelijfde vierde Skordaturiaan. 


De Belgische pianist Jozef Dumoulin herdefineerde het Fender Rhodes keyboard dankzij zijn eigentijdse, eclectische en zeer persoonlijke benadering van het instrument. Naast zijn eigen projecten is hij ook een veelgevraagde sidekick in het circuit van jazz en geïmproviseerde muziek. Jozef woont momenteel in Parijs. 


Mâäk ontstond meer dan 20 jaar geleden als een fascinerend jazzensemble en is vandaag uitgegroeid tot een veelzijdig collectief met internationale vertakkingen. Eeuwige avonturiers Laurent Blondiau, Sylvain Debaisieux, Michel Massot en Grégoire Tirtiaux vormen met Mâäk één van de meest opwindende avant-gardistische jazzformaties in België.


Joshua Dellaert: basgitaar
Sebastiaan Vekeman: drums & compositie
Jakob Haghebaert: gitaar 
Jozef Dumoulin: Fender Rhodes, synths 
Laurent Blondiau: trompet 
Grégoire Tirtiaux: altsax 
Sylvain Debaisieux: tenorsax 
Michel Massot: tuba

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Concerten > Jazz

Nog meer evenementen Concerten > Jazz
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 153967
Editer l'événement SEO Espace administration