Pauline L. Boulba & Aminata Labor — JJ

image - Pauline L. Boulba & Aminata Labor — JJ

Over

JJ, Pauline L. Boulba & Aminata Labor, Frankrijk, 2023
71 min
in het engels en frans, franse ondertitels
JJ volgt de reis van Ami en Popo naar New York in de lente van 2022. Terwijl ze de voetsporen van Jill Johnston (1929-2010) volgen, ontmoeten de twee lesbische onderzoekers mensen die Jill kenden als danscriticus, radicale lesbienne en performer. De vele kanten van Jill geven inzicht in lesbische erfenissen, de rol van lesbiennes in de kunst en de plaats van lichamen in activistische ruimtes.
bio
Pauline L. Boulba is een performer en dansonderzoeker uit Parijs. Haar werk richt zich op de analyse van kunstwerken, queer en feministische praktijken en de rol van emoties in dans. Sinds 2015 maakte ze verschillende voorstellingen, waaronder de cyclus 'La langue brisée', 'As Buffard As Possible' en 'Ôno Sensation'. Ze begeleidt andere kunstenaars en studenten als dramaturg en pedagoog.
https://www.instagram.com/p_o_p_ooooo/
Aminata Labor is performer en onderzoeker. Haar werk is diep verweven met politieke ideeën vanuit intersectionele ervaringen en praktijken. Ze tekent onder het pseudoniem ''arg'' en danst ook.
Samen werken Aminata en Pauline rond Jill Johnston. J.J. is de titel van hun onderzoek dat leidde tot een performance, een boek en een film, gecreëerd tussen 2022 en 2024. Aminata en Pauline vormen samen de amateur-rapband ''La flemme'' waarmee ze af en toe optreden.
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Films
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 156156
Editer l'événement SEO Espace administration