Ondergronds in de stad

 
image - Ondergronds in de stad

Over Ondergronds in de stad

Hoe de stad er boven de grond uitziet, ervaren we elke dag. Maar wat zit er ónder de gebouwen en straten allemaal verborgen? In 'Ondergronds in de stad' legt het STAM de wereld onder je voeten bloot. (Beeld: Reporters / Tim Dirven)

De aarde is opgebouwd uit vele lagen die miljarden jaren oud zijn. Alleen in het bovenste laagje van de aardkorst is het ecosysteem aan het werk. In die natuurlijke bodem vol leven van planten en dieren, is ook de mens actief. Hij woelt en graaft er om allerlei redenen … en hij bouwt er steden op. Steden die even druk zijn onder- als bovengronds.


Hoe hoger de gebouwen, hoe dieper de fundamenten. Riolen, afval, opslagplaatsen en parkeergarages? Ingraven! Via tunnels verplaatsen we ons snel en ongehinderd. Kilometers kabels en buizen voorzien de stad van water, energie en data. Dankzij ondergrondse infrastructuren blijft de stad bovengronds leefbaar.

De ondergrond is ook de plek waar we onze dierbaarste schatten aan toevertrouwen, waarin we ons verschuilen en onze doden begraven. Verdiep je in de wonderlijke stad onder de stad.

rotor

De expo werd mee gemaakt door Rotor, een Brussels collectief van ontwerpers, architecten en onderzoekers dat ijvert voor het hergebruik van bouwmaterialen. Hun focus op design en duurzame bouwmechanismen zit vervat in alle thema's die in de expo aan bod komen.

studio ORKA

Studio ORKA richt in deze expo de hoofdlamp op dieren die op -1 onder de stad leven … Ideaal voor kinderen vanaf negen jaar. Raakt de ondergrond té vol? Wat vinden de dieren er van? Vraag het aan rat, mol, mier en pier!

zoekparcours voor kinderen

De expo 'Ondergronds in de stad' met kinderen bezoeken? Dóen! Er zit veel meer onder de grond dan je denkt en het onderwerp spreekt tot de verbeelding.

Zoek dokter vos in de expo en luister naar zijn verhaal. Wil je hem en zijn ondergrondse vrienden rat, pier, mol en mier steunen? Top! Beantwoord per zaal een vraag en word bodemexpert. Je gaat naar huis als ambassadeur van de ondergrond, met een badge opgespeld


Een zoekparcours voor kinderen vanaf 9 jaar die samen met hun (groot)ouders de expo bezoeken en graag hun eigen gang gaan. Met illustraties van Dieter VDO.

Download het zoekparcours (9+) hier en print het af voor je naar het museum komt.

Praktische informatie

Deel :
Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Varia
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 45502
Editer l'événement SEO Espace administration