Les Vendredis

image - Les Vendredis

Over

Het Fonds Mathieu Reusens
Op 17 november 2018 overleed Mathieu Reusens aan de gevolgen van een hersentumor. Hij was 29 jaar oud.

Geïnspireerd door zijn positieve ingesteldheid zochten zijn partner Susanne en zijn familie een manier om in deze dramatische gebeurtenis schoonheid en hoop te vinden.
Zo ontstond in zijn nagedachtenis het Fonds Mathieu Reusens. Het Fonds wil financiële ondersteuning bieden bij onderzoek naar hersenstam- en hersentumoren. Hiervoor werd een samenwerking opgezet met het Universiteitsfonds van de KU Leuven en met Prof. Dr. Johan Menten (KU Leuven).
Mathieu was een groot kunstminnaar, zelf ook begenadigd violist. Met ‘les Vendredis’ herspelen Jan Decleir en het Ensor-strijkkwartet één van de laatste voorstellingen die Mathieu bijwoonde.

Les Vendredis
St. Petersburg, 1850. Elke vrijdagavond inviteerde M.Belaïev, steenrijke houthandelaar en amateur violist, in zijn paleis een bont gezelschap muziekliefhebbers om te componeren en te musiceren. Elegante mannen en vrouwen vleiden zich in sofa’s, Perzische kussens en love seats. Ze gaven zich over aan muzikale pareltjes, heerlijk eten, zoete woorden en roddels! Het Ensor strijkkwartet brengt deze avonden terug tot leven. Jan Decleir staat in voor de roddels en de mooie woorden.

Jan Decleir leest voor uit het stadsverhaal de ‘Nevski Prospect’ (één van de bekendste straten uit St-Petersburg) van N. Gogol, een verhaal dat deze sfeer ademt. Hij maakt er met de gerenommeerde muzikanten van het Ensor strijkkwartet een nieuw verhaal van. Tussendoor speelt het Ensor strijkkwartet Russische salon stukjes die speciaal voor deze gelegenheid werden gecomponeerd.

Deel :
Nog meer evenementen Concerten > Hip-Hop / Rap
Nog meer evenementen Antwerpen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 46490
Editer l'événement SEO Espace administration