community project hetdoek hetpaleis & DOEK vzw

image - community project hetdoek hetpaleis & DOEK vzw

Over

Duizenden mensen passeren wekelijks in en langs hetpaleis. Kinderen, jongeren en volwassenen met een uiteenlopende achtergrond, geschiedenis en afkomst. Een veelheid van levens die elkaar naderen, kruisen en weer uit elkaar lopen. Hoe vang je die grootstedelijke rijkdom in één beeld? 


We beginnen met een groot leeg doek. Dat kan je bezoeken in de centrale hal van hetpaleis, die wordt omgebouwd tot ontmoetingsplek en textielatelier. Kom binnen, trek je jas uit en schuif aan. Kies een kleur, kies een draad, en laat je geborduurde handtekening achter: een lijn, een paar steken, een figuur of een patroon … We laten het doek door duizenden jonge en minder jonge handen gaan, die samen een gemeenschappelijk kunstwerk scheppen dat dat uiteindelijk als theaterdoek boven onze grote scène komt te hangen. Als blijvende herinnering aan jouw aanwezigheid en als collectief geschenk voor de komende generaties van de stad. 


Je moet niet kunnen borduren, dat leer je ter plekke. De meester-borduurders van DOEK vzw - opgericht door kunstenaar Lies Van Assche - staan je daarin bij. Lies organiseert nomadische ontmoetingsateliers op verschillende locaties. Door artistieke handelingen met textiel laat ze nieuwe verbindingen tussen mensen ontstaan. DOEK vzw is een meerstemmige community van kunstenaars en liefhebbers. Ze komen samen vanuit het geloof dat ze een motor voor maatschappelijke verandering kunnen zijn.


atelier op zaterdag en tijdens vakanties

Kom mee borduren en neem gerust iemand mee die misschien nog nooit eerder in hetpaleis kwam. Borduurvrijwilligers kunnen zich aanmelden via mail.


van 28.01 - 27.05.23

elke zaterdag en tijdens schoolvakanties

van 10u tot 13u en van 14u tot 17u

doorlopend en gratis.


Vrije toegang. Wil je zeker zijn van je plek? Reserveer dan een tijdslot via speeldata hierboven of bel 03 202 83 60.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Diverse Activiteiten > Animatie
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 110615
Editer l'événement SEO Espace administration