Lea Ypi: Over vrijheid

image - Lea Ypi: Over vrijheid

Over

Lea Ypi's memoires over opgroeien in het communistische Albanië, Free, is een onvergetelijk coming-of-age-verhaal dat de betekenis van vrijheid in al zijn vormen onderzoekt.

De ineenstorting van het communisme was een keerpunt in de geschiedenis dat ze zich levendig herinnert en vertelt met een uitstekend literair talent. Het communisme was er niet in geslaagd de beloofde utopie te leveren en strikte grenzen te stellen aan iemands individuele toekomst. En toen Albanië en andere Balkanlanden begin jaren '90 uitbundig aan een overgang naar de 'vrije markt' begonnen, zorgden westerse vrijheidsidealen voor chaos: een dystopie van piramidespelen, georganiseerde misdaad en sekshandel.

Nu een van 's werelds meest dynamische jonge politieke denkers en een prominente linkse stem, biedt Lea een fris en verkwikkend perspectief op de relatie tussen het persoonlijke en het politieke, tussen waarden en identiteit, en stelt ze dringende vragen over de kosten van vrijheid. __________________________________________________________

OVER

Lea Ypi is een Albanese auteur en academicus. Ze is hoogleraar politieke theorie aan de London School of Economics en adjunct-universitair hoofddocent filosofie aan de Research School of Social Sciences, Australian National University. Voordat ze bij de LSE kwam, was ze een Post-doctoral Prize Research Fellow aan het Nuffield College (Oxford) en een onderzoeker aan het European University Institute, waar ze promoveerde. Lea's onderzoeksinteresses liggen in normatieve politieke theorie (democratische theorie, theorieën over rechtvaardigheid, kwesties van migratie en territoriale rechten), verlichtingspolitiek denken, marxisme en kritische theorie, evenals de intellectuele geschiedenis van de Balkan en haar geboorteland Albanië.

Haar nieuwste boek Free: Coming of Age at the End of History won de Ondaatje Prize, de Slightly Foxed First Biography Prize en stond op de shortlist voor de Baillie Gifford Prize for Nonfiction en de Costa Prize for Biography. Het was de memoires van het jaar van The Sunday Times en een boek van het jaar voor The Guardian, The New Yorker, The Financial Times, The Spectator, New Statesman en anderen.

OM TE LEZEN

Free: Coming of Age at the End of History (2021), The Architectonic of Reason (2021).
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Lezingen / Debatten > Varia
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 118696
Editer l'événement SEO Espace administration