Turkije-Syrië aardbeving geldinzamelingsactie: Kinan Azmeh & Florian Weber in concert

image - Turkije-Syrië aardbeving geldinzamelingsactie: Kinan Azmeh & Florian Weber in concert

Over

Dit concert, als onderdeel van het Ahliyeh-initiatief, wordt gehouden ter ondersteuning van de gemeenschappen die zijn getroffen door de aardbevingen die Noord-Syrië en Zuid-Turkije in februari 2023 hebben getroffen. 100% van de opbrengst komt ten goede aan het Ahliyeh-initiatief*, dat directe steun zal bieden aan de getroffenen via de verschillende partnerentiteiten.

De internationaal gerenommeerde Syrische klarinettist Kinan Azmeh vervaagt de grenzen tussen Oost en West in een betoverend concert samen met de veelgeprezen Duitse moderne jazzpianist Florian Weber. Het duo presenteert hun originele composities in dit live soulvolle concert dat de talen van klassiek, wereldmuziek en jazz samenvoegt, terwijl ze door geen van hen worden beperkt.

MUSICI:

FLORIAN WEBER (piano) heeft zich stevig gevestigd als een wereldster door een opmerkelijke carrière. Hij wordt geprezen als 'een uitzonderlijke pianist', 'een wonder van balans', 'een echt vooruitdenkende pianist'. Een Duitse, moderne jazzpianist, hij is ook geprezen als beste jazz nationale pianist en vertegenwoordigt Duitsland zoals geen enkele andere pianist wereldwijd op het podium staat op gerenommeerde festivals - de New York Winterjazz, het Angel City Jazz Festival in L.A. en het Tokyo Jazz Festival. Naast jazzpianist heeft hij tijd gevonden voor klassieke tournees met Philharmonic Orchestras, waar hij als solist pianoconcerten van Mozart, Ravel en Gershwin heeft gespeeld. Deze ondernemende kunstenaar woont afwisselend in New York en Duitsland en geeft masterclasses en doceert als professor aan universiteiten in Duitsland en in het buitenland in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

KINAN AZMEH (klarinet) wordt geprezen door zowel critici als publiek. Intens soulvol en betoverend, zijn rapsodische klarinet is in staat om te verleiden met een zeldzame intimiteit en te exploderen in extase. Oorspronkelijk uit Damascus, Syrië, brengt hij zijn muziek naar alle uithoeken van de wereld als solist, componist en improvisator, en heeft hij internationale erkenning gekregen voor zijn onderscheidende stem in verschillende muziekgenres. Met opmerkelijke optredens in Parijs, Moskou, New York, Washington D.C., Buenos Aires, Duitsland en zijn geboorteland Syrië, waaronder ook solo-optredens met het New York Philharmonic, London Philharmonic, Seattle Symphony, Bavarian Radio Orchestra, Dusseldorf Symphony, het West-Eastern Divan Orchestra, The Azerbaijan State Symphony, Toronto Symphony onder anderen. Kinan's composities omvatten verschillende werken voor solo-, kamer- en orkestmuziek, evenals muziek voor film, live illustratie en elektronica. Winnaar van de Opus Klassik-prijs in 2019, hij is onlangs benoemd tot lid van de Nationale Raad voor de Kunsten op een nominatie van president Joe Biden.

* "Ahliyeh" (burger)initiatief, door 'Ettijahat - Onafhankelijke Cultuur' en 'Actie voor Hoop', biedt directe steun aan degenen die getroffen zijn door de recente aardbevingen in Turkije en Syrië. Het initiatief loopt in samenwerking met een aantal internationale en lokale maatschappelijke organisaties die ter plaatse werken, maatschappelijke groeperingen die zich op verschillende gebieden bezighouden en instellingen in de kunst- en cultuursector.
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 119954
Editer l'événement SEO Espace administration