ICTM Talk #6 : Andriy Nahachewsky - Dance from Ukraine

 
image - ICTM Talk #6 : Andriy Nahachewsky - Dance from Ukraine

Over ICTM Talk #6 : Andriy Nahachewsky - Dance from Ukraine

De ICTM Talks zijn een lessenreeks rond 6 verschillende muzikale tradities. Andriy Nahachewsky is etnograaf en onderzoeker, gespecialiseerd in Oekraïense dans in Oekraïne, Canada en negen andere diasporagemeenschappen. Hij is professor en “Huculak Chair Emeritus” aan de Universiteit van Alberta in Canada, hij is actief in de groep rond etno-choreologie van ICTM. Sinds de Russische invasie van Oekraïne wijst hij op de nood om het bewustzijn rond Oekraïense cultuur te vergroten.
Tijdens deze sessie zal hij een multimodale inleiding geven tot de Oekraïense dans, waarbij hij de verschillende culturele contexten en traditionele vormen uitlegt. Hij presenteert het verschil tussen participatieve dans en presentatiedans. De eerste wordt gedomineerd door een korte communicatie tussen de dansers en is gericht op hun ervaring als een proces. Participatieve dansen richten zich vooral op een publiek van niet-ingewijden en worden meer als een product dan als een proces beschouwd. Dat is de sleutel om de relatie tussen traditionele dans (en muziek) en de nieuwe dansbewegingen te begrijpen, die zich op verschillende manieren in verschillende culturen manifesteren.
In een gemoedelijke sfeer, zittend rond de tafels van de foyer (bar) van Molière, zijn de ICTM Talks een cyclus van lessen over zes verschillende muzikale tradities en de cultuur waaruit ze voortkomen. Elke sessie is gewijd aan een andere muziekstijl, het repertoire en het gebied dat ermee verbonden is, en wordt gepresenteerd door specialisten.

Praktische informatie

Deel :
Nog meer evenementen Lezingen / Debatten > Lezingen of debatten over muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 123093
Editer l'événement SEO Espace administration