image - Momi Maiga - Nio

Over


‘Nio’ betekent ‘ziel’ in het Mandinga, de moedertaal van de jonge Senegalese muzikant, zanger en liedjesschrijver Momi Maiga. Met zijn composities vertelt hij ons het verhaal van de reis van ieder mens op aarde: van de geboorte tot de dood.

Met ‘Nio’ brengt Momi Maiga magie voor alle zintuigen. De groep bestaat verder uit de Catalaanse percussionist Aleix Tobias Sabater, de uitbundige Cubaanse cellist Martín Meléndez en de verfijnde Mexicaanse violist Carlos Monfort. 'Nio'  is een dynamische en constante dialoog tussen deze vier getalenteerde musici uit vier verschillende culturen. Zo smelten Casamance, Cuba, Mexico en Catalonië samen tot een zee van transcontinentale klanken en ritmes die elke seconde verrassen.

Momi’s unieke stem danst tussen de tweeëntwintig snaren van de Kora. Zij wordt begeleid door de veelzijdige en majestueuze klank van Martins cello, de delicate en bijna transparante klanken van Aleix en de veelzijdige klanken van Carlos' viool. 

Fusie is dus het hoofdingrediënt van deze energieke en diepgaande show, gecoproduceerd door Momi Maiga met La Marfà - Centre de Creación Musical, de Fira Mediterrània de Manresa en het stadhuis van Olot.


Met: Momi Maiga (zang en kora), Aleix Tobias (drums en percussie), Carlos Monfort (viool) en Martin Meléndez (cello)
Duur voorstelling: 


Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Mechelen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 133106
Editer l'événement SEO Espace administration