image - Colleen

Over

Avant-gardistisch en gedurfd - zo zou je Cécile Schott alias Colleen kunnen omschrijven, een Franse artieste die constant op zoek is naar nieuwe manieren om zichzelf opnieuw uit te vinden en muziek te creëren. Soms verlegt ze de grenzen van instrumenten door de manier waarop ze ze bespeelt te heroverwegen, soms verkent ze elektronische muziek, soms mixt ze die twee, Colleen creëert altijd een unieke auditieve ervaring die niemand onverschillig laat.


Met composities die variëren van mysterieus en contemplatief tot kinetisch en speels, heeft de artieste meer dan 230 concerten gegeven in Europa, de Verenigde Staten, Japan, Brazilië en Singapore, in prestigieuze zalen en festivals. Tussen 2003 en 2021 bracht ze zeven veelgeprezen albums uit op het Thrill Jockey label, die allemaal getuigen van haar unieke manier om muziek te verbeelden.


Haar laatste album, 'Le jour et la nuit du réel', wil door middel van een groot aantal sonische transformaties de complexiteit van onze relatie met de werkelijkheid vertalen, en de psychologische mutaties ervan door de cycli van dag en nacht.


Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Elektronisch
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 146639
Editer l'événement SEO Espace administration