Over

Een weerzien met Sergej Prokofjev in dit recital van pianist Stephane Ginsburgh, die in 2019 al de complete sonates uitvoerde in de Nuits. Een verzameling sonates wordt aangeboden in combinatie met een van de zes sonates van de Russische componiste Galina Ustvolskaya. Ook bekend als 'De dame met de hamer', biedt haar muziek een radicaal tegenwicht aan die van haar oudere.


Maar het is vooral het stuk van Jean-Luc Fafchamps dat onze aandacht zal trekken, want er wordt al jaren naar uitgekeken. Door copyrightproblemen (Prokofjevs muziek is beschermd tot 2023) is het nog niet in het openbaar uitgevoerd. De Belgische componist geeft de wereldpremière van een werk gebaseerd op een fragment van Prokofjevs 10e sonate. Een kunst van reconstructie en combinatie van stijlen waarin onze landgenoot bijzonder uitblinkt.


Stephane Ginsburgh heeft de complete sonates van Sergei Prokofiev opgenomen voor het label Cypres, evenals werken voor piano solo van Jean-Luc Fafchamps voor het label Sub Rosa. Deze opnames zijn beschikbaar op alle platforms.


Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 146773
Editer l'événement SEO Espace administration