Foreshadow ALEXANDER VANTOURNHOUT / NOT STANDING

image - Foreshadow ALEXANDER VANTOURNHOUT / NOT STANDING

Over

wijziging: Omwille van een zeer drukke agenda wordt Alexander vanaf januari 2024 in de cast van Foreshadow vervangen door not standing-danser Chia-Hung Chung. VanThorhout - de solo met Alexander zelf op het podium - zal te zien zal zijn in de Spil op 20 en 21 september tijdens de groote stooringe. (tickets hiervoor zijn vanaf juni beschikbaar)


Op de tonen van experimentele rockmuziek onderzoeken acht acrobaat-dansers, waaronder Vantournhout zelf, de limieten die een verticaal speelvlak met zich meebrengt. Wat als een hoge muur het podium in twee snijdt en de overgebleven ruimte eigenlijk te klein is voor acht dansers? Is de muur dan een obstakel of creëert die juist nieuwe mogelijkheden?  

Terwijl in ‘SCREWS’, ‘Through the Grapevine’ en ‘Contre-jour' de vloer telkens een prominente rol kreeg, wordt nu de dialoog aangegaan met verticaliteit. Met ‘Foreshadow’ zet Roeselarenaar Alexander Vantournhout een nieuwe stap in zijn onderzoek naar de relaties tussen zwaartekracht, beweging en ruimtelijkheid door de achterwand van het theater op de voorgrond te plaatsen. 

“​​Straf hoe Vantournhout zich bij elke voorstelling weer bekwaamd heeft in een nieuwe bewegingstechniek. Er zijn weinig choreografen die het abc van de dans de laatste jaren zo op zijn kop hebben gezet en uitgebreid als hij.”  
— ★★★★ De Standaard


Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Dans
Nog meer evenementen Roeselare
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 146912
Editer l'événement SEO Espace administration