Hoda Siahtiri The Circle of Grieving Voice(s): wearing grandma's velvet jacket

image - Hoda Siahtiri The Circle of Grieving Voice(s): wearing grandma's velvet jacket

Over

'The Circle of Grieving Voice(s)' is een collectieve vocale praktijk waarbij verdriet wordt gebruikt om voorouderlijke herinneringen en onopgeloste verhalen op te halen. Kunstenares Hoda Siahtiri begeleidt deelnemers om hun rouwende stem te vinden door middel van stemoefeningen en lichaamsbewegingen. Het is zowel een oefening in vocale expressie als een poging om te luisteren en zich af te stemmen op een neuriënd collectief.
'The Circle of Grieving Voice(s)' is een collectieve daad van verzoening met onze emoties, een ruimte om te luisteren, getuige te zijn en stem te geven aan de holtes van verdriet die in ieder van ons verborgen zijn. Als je je geroepen voelt door dit voorstel, aarzel dan niet om je bij de kring aan te sluiten.
Deze sessie richt zich specifiek op de erfenis van menselijke/niet-menselijke en biologische/niet-biologische grootmoeders. Meer informatie hierover volgt spoedig.

HODA SIAHTIRI is een audiovisuele en performance kunstenaar en onderzoekster uit Brussel. Ze omschrijft zichzelf als een 'diseuse' - een (waar)zegster - die stemmen bemiddelt die in het verleden tot zwijgen zijn gebracht. Siahtiri's werk draait om verdriet, herinnering en voorouderlijk vocaal erfgoed. Hoda's films, voorstellingen en tentoonstellingen zijn vertoond op verschillende festivals en culturele podia. Ze volgt een PhD-onderzoek aan Sint-Lucas Antwerpen over de zangtraditie van Bakhtiari vrouwen in het westen van Iran.
https://www.instagram.com/siahtiri.hoda/photos | Burezi at TiNWWiP
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Stages / Ateliers / Workshops
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 147164
Editer l'événement SEO Espace administration