Double bill: Noa Lee + And They Spoke in Anthems

image - Double bill: Noa Lee + And They Spoke in Anthems

Over

Met ‘And They Spoke in Anthems’ neemt singer-songwriter (en kersvers Ronsenaar!) Arne Leurentop de tijd om muziek te schrijven en uit te brengen. Tussen het bejubelde debuut ‘JUNE’ (2014) en ‘MONEY TIME’ (2019) telden vijf jaren. Ook de derde plaat ‘STILL.’ (2024) komt er na een pauze van vijf jaar. Sneller hoeft niet. Verdieping, verstilling en vernuft staan centraal.


Met ‘STILL.’ schrijft Arne zijn meest persoonlijke plaat. Zijn wereld werd danig door elkaar geschud toen zijn twee beste vrienden kort na elkaar plots stierven. In een poging om dit verlies een plek te geven, begon hij te schrijven. Hij probeerde zijn emoties te verklanken. Op zoek naar de essentie, de fundamenten van ons bestaan en in de wetenschap dat muziek kan troosten.


Arne schreef ‘STILL.’ in Nieuw-Zeeland, waar hij anderhalf jaar lang woonde. Het resultaat klinkt alsof Andy Shauf een plaat van Neil Finn heeft geproducet nadat ze naar ‘Sky Blue Sky’ van Wilco en ‘Darling Arithmetic’ van Villagers hebben geluisterd.


'And They Spoke in Anthems' zal in Ronse een uniek duo-concert spelen. Arne Leurentop (zang, gitaar, orgel, viool) zal worden bijgestaan door Tim Vandenbergh op basgitaar.


***


Noa Lee brengt speelse indiemuziek bestaande uit dromerige melodieën en harmonieën met een wild atmosferisch randje. De band wordt gezien als het muzikale kindje van Nina Kortekaas, die ook heeft gespeeld bij Eefje de Visser, Admiral Freebee, Hydrogen Sea en An Pierlé. Met de release van hun eerste EP die online in première ging in de vorm van een korte film en livesessie in covid-tijden, drukten ze hun eerste stempel op de Belgische muziekscene. 


Op 20 oktober 2023 brachten ze hun debuutalbum ‘Airship’ uit, gevolgd door een releasetour in Oostenrijk, Duitsland en Slovenië. In januari 2024 stelden ze hun album voor in Trix, Haconcerts, Ancienne Belgique, Paradiso en Rotown.


“De perfecte mix van experiment en dromerigheid” (Dansende Beren)


Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Pop / Rock / Pop-Rock
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 153689
Editer l'événement SEO Espace administration