Deze cursus gaat door in De Plek (Stationsstraat 13)
Voeding produceren voor een groeiende wereldbevolking is een zware belasting voor onze aarde. Als consument kan je een impact hebben op een duurzamere toekomst door de juiste keuzes te maken. Maar zie je nog wel de bomen door het bos? In deze reeks workshops gaan we aan de slag met Future Proof Food, van bio tot lokaal, van fairtrade tot seizoensgebonden. De workshops zijn niet strikt vegetarisch, maar focussen wel op een keuken waarin groenten centraal staan. Elke workshop focust op een duurzaam aspect.
28 okt: Lokaal
Wat is lokaal? Van hoe ver mogen mijn ingrediënten komen en hoe worden ze vervoerd? Welke lokale producenten vind ik in mijn buurt? Schrijf enkel in voor deze workshop
18 nov: Fair trade
We reizen verder van huis met de fairtradeproducten. Wat betekent dit label? Wat houdt dit in voor de producenten en maak ik hier als consument het verschil mee? Schrijf enkel in voor deze workshop
2 dec: Bio
Vervolgens komt het biolabel aan bod. Is bio gezonder? Waarom zou ik kiezen voor bio? En is biolandbouw voor de hele wereld een utopie? Schrijf enkel in voor deze workshop
16 dec: Seizoensgebonden
We eindigen onze ecotoer met seizoensgebonden producten. We maken er alvast ook een feestelijke editie van met heel wat tips voor een duurzame feesttafel! Schrijf enkel in voor deze workshop
Meebrengen: plankje, aardappelmesje, keukenhanddoek en eventueel een schort
Organisatie
De Werf
De Plek
Credits / Met dank aan
begeleiding: Renate Coen