L'Histoire du Soldat - Suite

Concert » Klassiek / Modern / Barok / Chimes

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Afgelast
 • Voorbij
 • Over L'Histoire du Soldat - Suite

  Stravinsky’s bestseller voor klarinet-viool-piano.

  Een gerenommeerd componist en een gevierd schrijver die besluiten om samen te werken, dat is een sleutel tot succes. Igor Stravinsky in combinatie met Charles Ferdinand Ramuz geeft vuurwerk. 100 jaar geleden al, en nog steeds. L'Histoire du Soldat heeft de tand des tijds moeiteloos doorstaan en blijft boeiend. 'Het kort relaas van een iegelijk innerlijk levensavontuur,' noemde Martinus Nijhoff het. 'Een sprookjesachtige allegorie van de magische en dubbelzinnige kracht van de muziek,' volgens Stefaan van den Brempt. Een boeiend werk om mee aan de slag te gaan, volgens Roeland Hendrikx, Nicolas Dupont, Lucas Blondeel en woordkunstenaar Elena Peeters.

  L'Histoire du Soldat speelt zich af op een plek waar een viool geruild kan worden voor een boek dat, enkel door ernaar te kijken, gelezen kan worden. Waar drie dagen plots drie jaar blijken te zijn. Waar een ordinaire soldaat een potje kan kaarten met de duivel. Waar de prinses niet spreekt maar wel bloedmooi aanwezig is. Waar de wereld de verleiding is en de liefde het enige heil daartegen. Waar de muziek zowel de verlokking als de genezing kan zijn.

  Programma: Brahms, clarinet sonata opus 120 nr. 2 / Khachaturian - Trio for clarinet, violin and piano / Brahms, violin sonata nr. 1 opus 78 / Stravinsky, Suite l’Histoire du soldat - SUITE

  © Hicks-Jenkins

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Cultuurcentrum De Ververij - Wolvestraat

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Ronse

  Aanbevelingen