image - Dani de morón

Over

Nieuwe frontman van de flamencomuziek, voor fans van Rafael Riqueni Trio, Tomatito, Vicente Amigo en Estrella Morente.

Dani de Morón (1981) is zonder twijfel één van de beste gitaristen van zijn generatie. Geboren en getogen in Morón de la Frontera, de Zuid-Spaanse gitaarstad bij uitstek, en als gitarist bij o.a. Paco de Lucia en Estrella Morente heeft hij het traditionele flamencospel als vanzelfsprekend in de vingers. Maar tegelijkertijd weet hij als componist én muzikant nieuwe harmonieën en stemmingen aan zijn snaren te ontlokken.

In februari 2019 stond Dani de Morón al eens op het podium van De Roma met sterdanseres Patricia Guerrero en een fantastisch gezelschap zangers en muzikanten. Met zijn nieuwe album Creer para ver keert hij muzikaal én live terug naar de essentie: een man en zijn gitaar. Begeleid door enkel een percussionist en een bassist valt eens te meer op wat een uitzonderlijk begaafde gitarist Dani de Morón wel niet is: hij legt een onevenaarbaar ritme en tempo in zijn spel en laat zijn gitaar klinken als een veelheid aan instrumenten. Je kan nauwelijks geloven dat slecht twee handen zijn gitaar vasthouden, want je hoort ook echo’s van een piano of een contrabas, instrumenten die niet eens mee op het podium staan.

Naast een hommage aan zijn roots in de flamenco, en alle meesters met wie hij het podium deelde, wil Dani de Morón met zijn muziek ook nieuwe horizonten verkennen. De twee mooiste voorbeelden daarvan op Creer para ver zijn de nummers Ani Maamim en Surah, waarmee hij eert betoont aan respectievelijk Avishai Cohen uit Israël en Dhafer Youssef uit Tunesië. Maar in alle nummers blijft één sound overtuigend overeind: die van Dani de Morón zelf. Mis deze passage van Dani de Morón in De Roma niet en laat je live overtuigen door de authentieke en warmbloedige muziek van de nieuwe frontman van de flamenco!

Ci-dessous le texte en français.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Blues / Country / Folk
Nog meer evenementen Borgerhout
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 97479
Editer l'événement SEO Espace administration