Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over DiVersies v2

  Aan de hand van zeven installaties laten kunstenaars zien hoe digitale collecties van bijvoorbeeld musea heel verschillende en zelfs tegengestelde perspectieven zouden kunnen verwelkomen. Dekoloniale en intersectionele perspectieven vragen om een andere toekomst voor cultureel erfgoed. Wat als we opnieuw ordenen, luisteren naar algoritmes en twijfelende metadata aan het woord laten?

  De installaties in de online tentoonstelling waren voor het eerst te zien in De Pianofabriek in oktober 2019. Deze tweede versie van DiVersies werd volledig herwerkt naar aanleiding van reflecties en discussies tussen de kunstenaars en met bezoekers.

  Opening: donderdag 25 juni 17:00-19:00. Alle kunstenaars zijn aanwezig en geven een toelichting bij de installaties.

  Geleide bezoeken: vrijdag 26 juni 15:00-16:00 en dinsdag 30 juni 15:00-16:00.

  De opening en de rondleidingen vinden online plaats. De link zal binnenkort beschikbaar zijn op Constant website.

  Met: Schetsmatige herkenning (Michael Murtaugh en Nicolas Malevé), Collectie van onzekerheden (Marie Lecrivain en Colm o’Neill), Koloniale Wikiplantkunde (Anais Berck), Materiële Reizen Door Andere Realiteiten (Phil Langley en Mia Melvaer), Het gewicht van dingen (Cristina Cochior), Een nieuwe vuurceremonie (Zoumana Meïté en Martino Morandi) en V3rschill3nd3VversiesZijnMOGELIJK?!. (Z).

  Scenografie: Mia Melvær en Cristina Cochior.

  DiVersies is een project geïnitieerd door Constant, vereniging voor kunst en media, in samenwerking met de UGent - Vakgroep Onderwijskunde, VIAA/PACKED, Werkplaats immaterieel erfgoed en RoSa - Kenniscentrum voor gender en feminisme. In december 2020 verschijnt de tweede versie van de gelijknamige publicatie.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  GRATIS tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Sint-Gillis