Kunst in Zicht Vrij spel in Buitenschoolse Kinderopvang Kunsteducatief Labo voor begeleiders in Buitenschoolse opvang

image - Kunst in Zicht Vrij spel in Buitenschoolse Kinderopvang Kunsteducatief Labo voor begeleiders in Buitenschoolse opvang

Over

In dit labo ontdek je hoe je vrij spel bij jouw kinderen kan stimuleren zonder de controle te verliezen.

Geef jij omlijnde activiteiten aan de kinderen waarbij je duidelijk weet waar je naartoe wilt met de opdracht? Of laat je de kinderen liever vrij beslissen op welke manier zij die bepaalde activiteit zullen uitvoeren?

In dit labo ontdek je hoe je vrij spel bij jouw kinderen kan stimuleren zonder de controle te verliezen. We spelen eerst zelf met onze creativiteit en gaan aan de slag met stiften en voorwerpen. Geïnspireerd door kunstenaar Kristof Van Gestel omlijnen we die voorwerpen willekeurig op een groot blad papier.

Het toeval speelt hier een grote rol. Door te dobbelen met de dobbelsteen wordt beslist hoe we de ruimte tussen de verschillende omlijnde tekeningenzullen opvullen. Met kronkels, een zaaglijn of iets dat alleen jij kan bedenken. De dobbelsteen neemt de touwtjes in handen en ontneemt zo elke mogelijke vorm van keuzestress.

Door actief aan de slag te gaan, ontdekken we samen hoe je vanuit een vastgelegde opdracht de kinderen toch zelf laat beslissen. Het eindresultaat is uiterst interessant maar niet belangrijk, wél de manier waarop we tot dat eindresultaat komen.

Woensdag 18 november: 9-11.30 uur
Prijs: 10 euro

Kunst in Zicht ontwikkelt actieve kunsteducatieve projecten. Geïnspireerd door de hedendaagse kunsten werken we workshops uit voor kinderen en jongeren alsook vormingen voor hun begeleiders. Spelen, creatief experiment en verwondering door de kunsten staan steeds centraal
Tarieven
€10

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Evenementen voor kinderen > Varia
Nog meer evenementen Limburg
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 91806
Editer l'événement SEO Espace administration