Olivier Damien - Figures Libres - 3e opus !

Tentoonstelling » Schilderijen

Praktische informatie

 • Gratis
 • Over Olivier Damien - Figures Libres - 3e opus !

  Derde opus voor de tentoonstelling “Figures Libres” van Olivier Damien die ditmaal een stop maakt in Brussel na twee eerdere haltes in Wallonië.

  Zijn vrije figuren zijn een set van karakters die op een bijna onbewuste, instinctieve manier verschijnen. De kunstenaar heeft er plezier in met de vele karakters te schuiven en ensceneert ze op tegelijkertijd veel verschillende manieren. Hij laat ze op verschillende dragers reizen in zijn universum.
  Soms individueel, soms als puzzelstukjes naast elkaar, onthullen de gezichten zich en wenken ze naar ons. Het is aan ieder van ons, de kijker en bezoeker, kiezen waarmee hij of zij zich verwant kan voelen, om zich ermee eventueel te identificeren.

  Het werk van Olivier Damien balanceert technisch gezien tussen tekenen en schilderen. Veel Bic-stroken, droge of vette potloden, penselen en acryl voor de directheid.
  De lijn, het instinctieve gebaar en de fysieke relatie met het materiaal zijn in zijn artistieke benadering essentieel.

  Het exposeren in het hart van de Marollen, in de onlangs gerenoveerde oude stallen van de Berg van Barmhartigheid, krijgt voor Olivier Damien’s universum hier zijn volle betekenis. Het laat al deze tijdloze figuren toe zich te confronteren met deze plaats die doordrenkt is van geschiedenis, een geschiedenis van mannen en vrouwen, 400 jaar oud. Om ze op een andere manier te laten leven, op een diepere en meer menselijke manier.

  “Ik probeer geen bijzonder gelukkige mensen te tekenen. Veel van hen hebben veel meegemaakt, gelukkige tijden, ongelukkige tijden, moeilijke tijden... In mijn werk, in mijn figuren wordt dat ook weergegeven, voor een stuk... Ze zijn een beetje gedeukt door het leven, maar ze zijn niet ongelukkig, ze zijn er nog steeds. Ze zijn nog steeds in leven. “
  Olivier Damien

  Photos de Olivier Damien - Figures Libres - 3e opus !

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen