image - Marie Mons

Over

Ik geef fotogra e graag een centrale plaats in mijn experimenten.
Omdat ik geleden heb onder de blik van anderen, kies ik voor het zelfportret, wat me toelaat een zekere afstand te nemen.
Door ongerepte werelden te verkennen, laat ik het oog iets anders ontdekken en maak ik aanspraak op het recht op anders-zijn. Gei?nspireerd door vertelsels en legenden, mijn eigen leven en hersenschimmen, opteer ik voor de enscenering van water en van het sacrale
als een middel om terug te keren naar de identiteitsbron. Het tijdloze stromende water genereert zichzelf. In de re ectie ervan ontdekken we ons eigen spiegelbeeld doorheen
dat van de andere. Enkel de exibele ontspanner verbindt me met het toestel en met de alledaagse werkelijkheid. Hierdoor word ik de schepper van een wereld waarin het verschil de norm wordt.
Deze analoge foto’s werden gecree?erd, en gedeeltelijk afgedrukt, tijdens de « Rencontres de la Jeune Photographie Internationale », Centre d’Art Contemporain photographique Villa Pe?rochon (Niort, Frankrijk). Het nabijgelegen Parc Naturel du Marais Poitevin vormde het voornaamste decor van deze reeks.
Marie Mons
Vertaling: Marleen Cappellemans
Het dossier van Marie Mons werd door de jury opgemerkt tijdens de editie 2019 van de Kunstenaarsvoorstellen, de jaarlijks door Contretype georganiseerde projectoproep.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Foto's
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 90015
Editer l'événement SEO Espace administration