Lionel Pennings, archeo Fiction

image - Lionel Pennings, archeo Fiction

Over

De kunstenaar Lionel Pennings (°1993, België) verkent met zijn verschillende beeldhouwwerken de museografische esthetiek en de archeologische fictie. Zijn nieuwsgierigheid naar de verschillende mechanismen die de mens creëert, is het uitgangspunt van zijn werk.
De tentoonstelling Archeo Fiction stelt artefacten voor die eruit zien als werktuigen, archeologische, wetenschappelijke en museologische opstellingen. De toeschouwer wordt geconfronteerd met een collectieve verbeelding, waarin de geschiedenis van de museumtraditie en haar evolutie worden belicht.

In zijn werk is er een mengeling van historische kennis, wetenschappelijke bronnen en het concreet bewerken van materiaal: de toeschouwers kunnen een directe ervaring met het object hebben. Een interessant aspect is zeker de ambivalentie van zijn stukken met hun perfecte afwerking maar ‘rustieke’ symboliek. Zijn artistieke aanpak is rechtstreeks verbonden met erfgoed en grondgebied : hij erfde het werken met glas van zijn oom en hij gebruikt blauw marmer uit België.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Sculpturen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 85183
Editer l'événement SEO Espace administration